“Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz”

“Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz”

Gaziantep’te 8 derslikli anaokulunun açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, okul öncesi eğitimi önemsediklerini söyledi.

Gaziantep’te hayırsever Nurel-Enver Taner çifti tarafından yaptırılan 8 derslikli anaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Eğitim gönüllüsü hayırsever Taner çifti tarafından yaptırılan 8 derslik anaokulu binası için Gaziantep valiliğinde protokol imzalandı. İmzalanan protokolün ardından yapımı hızla tamamlanan anaokulunun açılışı için tören düzenlendi.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, okul öncesi eğitimi önemsediklerini belirterek, okul öncesi eğitiminden bütün öğrencilerin faydalanması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’in gönlü zengin hayırseverlere sahip şanslı bir şehir olduğuna dikkat çeken Gül, “Kamuda çalışıp, maaşıyla biriktirdikleriyle üçüncü okulu yaptırmak herkese nasip olmaz. Ekonomik olarak nasip olmanın ötesinde gönül olarak nasip olmaz. Dolayısıyla bu, aslında hayırseverlerimizin gönüllerinin zenginliği. Daha büyük zenginlikleri ise, kendileri gibi eğitim gönüllüsü evlatları. Bu da çocuklara verilen eğitimle onları yetiştirme kültürüyle ilgili. Bu milletin en büyük sermayesi, böylesi güzel yetiştirilen çocuklar.” dedi.

Eğitimin her aşamasını önemsediklerini, ancak okul öncesi eğitim, mesleki eğitim ve özel öğrencilere verilen eğitimin ayrıca önem arz ettiğinin altını çizen Gül, “Bu konularda daha büyük fedakârlıklar yapmamız lazım. Okul öncesi eğitimde 10-15 yıl önce okullaşma oranımız yüzde 10’du. Şimdi yüzde 60’ın üzerine çıktık. İsteğimiz her çocuğun okul öncesi eğitimden yararlanmasıdır. Çünkü okul öncesinden yararlanan çocuk daha başarılı oluyor, hayata daha çabuk tutunuyor.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise, geleceğe yapılan en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, hayırsever çifte teşekkür etti.

Hayırsever Nurel-Enver Taner çifti ise, hayallerini bir kez daha gerçekleştirdiklerini dile getirerek “Dar gelirli ailenin iki evladıydık. Sırtımızı dayayacağımız kimsemiz yoktu, ama kocaman hayallerimiz vardı. Okul yaptırma hayalini o günlerde kurduk. Ülkemizin kalkınmasının çağdaş eğitimle olacağına inanan insanlarız. Zor çalışma koşulları yıldırmadı, Allah yardım etti. İlk hayalimizi ortaokul yaptırarak gerçekleştirmiştik. Ardından geleneksel el sanatlarını gelecek nesillere aktaracak Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsünün isim hakkını aldık. Bugün üçüncü okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz.” diyerek duydukları gurur ve mutluluğu dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve protokol üyeleri tarafından Şehitkâmil İlçesi Güvenler Mahallesine yaptırılan 8 derslikli anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler