Okul öncesinde yüz yüze eğitim kararı yeniden gözden geçirilmeli

Okul öncesinde yüz yüze eğitim kararı yeniden gözden geçirilmeli

​Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, pandemi sürecinde okul öncesi sınıflarda yüz yüze eğitim kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin çocuk bakıcısı yerine konulduğu algısının oluştuğunu dile getiren Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Deniz, "Millî Eğitim Bakanlığı, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 20 Kasım 2020 Cuma gününden 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edileceğine yönelik bir açıklama yaptı. Ancak Bakanlık, sözkonusu açıklamanın daha mürekkebi kurumadan bir genelge daha yayımlayarak, bu defa resmî ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağını ifade etmiştir. Bakanlığın yılsonuna kadar resmî ve özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara vermesini 'Her işin başı sağlık.' diyerek makul görmüş; öğrenme kayıpları başta olmak üzere yüz yüze eğitim yapılmamasının neden olacağı aksaklıklara rağmen salgının etkisinin azalarak eğitim, öğretimde normale dönüşe vesile olacağı beklentisiyle bu kararı yerinde bulmuştuk. Fakat bugün yayımlanan yeni genelgeyle okul öncesi eğitim kurumlarının yüz yüze eğitime başlatılması, ya eğitim kurumlarının ve yüz yüze eğitimin salgına olumsuz bir etkisinin olmadığı ya da okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimizin çocuk bakıcısı yerine konulduğu algısını ortaya çıkarmıştır." dedi.

Alınan kararların yüz yüze eğitimle ilgili yapılan açıklamalara uymadığını dile getiren Deniz, "Eğitim, öğretimde esas olan, yüz yüze eğitimdir ve eğitimin tüm kademelerinde yüz yüze eğitime geçilmesinin nihai hedef olması gerçeğine rağmen alınan bu karar, eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verilmesi gerekçesiyle uyuşmamaktadır. Millî Eğitim Bakanlığını, okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması kararını gözden geçirmeye veya salgınla mücadele sürecine olumsuz etkisi olmayacaksa 1'inci, 8'inci ve 1'nci sınıflar ile destekleme ve yetiştirme kurslarından başlayarak en kısa sürede yüz yüze eğitime geçilmesi kararı almaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler