Okullarda Mevlid-i Nebi etkinlikleri

Okullarda Mevlid-i Nebi etkinlikleri

Mardin'in Dargeçit ilçesinde okullarda, öğrenciler tarafından Mevlid-i Nebi etkinlikleri düzenlendi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde Atatürk Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Mevlit Kandili dolayısıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Atatürk Ortaokulu'nda öğrenci ve öğretmenler tarafından düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından okul öğrencilerinden Beyza Akbulut, Mevlid Kandili ile bilgilendirme konuşması yaptı.

Yapılan bilgilendirme konuşmasından sonra okul öğrencilerinden Halil Üstüner, "Sevdim Seni Peygamberim" adlı şiiri okudu. Daha sonra okul öğrencilerinden oluşan ilahi grubu, ilahilerini seslendirmek üzere sahne aldı.

Okunan ilahilerin ardından öğrencilerden Renas Demir, mevlid-i şerif okudu. Okunan mevlid-i şerif'in ardından okulda düzenlenmiş olan "Peygamberimize Mektup" yarışmasında birinci seçilen 8'inci sınıf öğrencilerinden Seher Kılıç, mektubunu okumak üzere sahneye davet edildi.

Programın akabinde öğrencilerden Mahmut Demir Veda Hutbesi okudu. Okunan Veda Hutbesi'nden sonra "Peygamberimize Mektup" yarışmasında birinci seçilen Seher Kılıç'a Okul Müdürü Selman Aksoy tarafından hediye verildi.

Program, okunan duanın ardından sona erdi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra okul Öğrencileri mevlid-i şerif okudular. Okunan mevlid-i şerif'in ardından sonra okul öğrencileri tarafından ilahiler seslendirildi.

Programa ilçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın ardından yemekler dağıtıldı. Yemekten sonra yapılan duayla birlikte program sona erdi. (Seyfullah Şengül-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.