"Okuluna Hoş Geldin" Uyum Eğitimi programı başladı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl gerçekleştirilen okula uyum eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul birinci ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerine yeni uyum eğitimi programına başlandı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül tarihleri arasında, 11-15 Eylül tarihleri arasında ise ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme ve yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.


Diyarbakır'da "Okuluna Hoş Geldin" uyum eğitimi kapsamında hafta boyunca bazı okullarda masal, müzik, gökyüzü gözlem, VR Gözlük gibi eğlenceli etkinlikler düzenlenecek ve rehberlik çalışmaları yapılacak.

Bugün sabah saatlerinden itibaren velileriyle beraber okul yolunu tutan minikler, rehber öğretmenlerin yönlendirmeleriyle sınıflardaki yerlerini aldı.

Kimi sınıflarda öğrencilerin anne babalarıyla bekledikleri gözlenirken kimi sınıflarda ise öğretmenlerin sundukları ikramlarla okulun ilk saatlerini eğlencelerle geçirdikleri dikkatlerden kaçmadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında okul yerleşkesi içerisinde faklı etkinliklerin başladığı ilk günde çocuklar, eğlenceli vakit geçirdi.

Yürütülen program hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut, "2023-2024 eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, ailelerine ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan uyum süreciyle ilgili olarak tüm Türkiye'de 4-8 Eylül tarihleri arasında Temel Eğitim genel Müdürlüğüne bağlı anaokul, ilkokul ve ortaokulların tamamında bir hafta boyunca öğrencilerin okula oryantasyon süreciyle ilgili çalışmalar yapılıyor." dedi.

Bulut, "Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde yaklaşık 86 bin öğrencimiz ilk kez okulla buluşuyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bunu biraz daha kolaylaştırabilmek, çocukları okula alıştırabilmek, ortama uyum sağlamalarını gerçekleştirebilmek amacıyla AR-GE ekibi tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Masal anlatımı ve gökyüzü gözlemi gibi çeşitli etkinlikler devam ediyor. Amacımız çocukların biraz da olsa uyum sağlamalarını gerçekleştirmektir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.