“Olay tüm yönleriyle araştırılmaya başlanmıştır”

“Olay tüm yönleriyle araştırılmaya başlanmıştır”

Adana'nın Aladağ ilçesinde, 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın sonrası yaralıları hastanede ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Olay tüm yönleriyle yargı tarafından araştırmaya başlanmıştır. ” dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adana'nın Aladağ ilçesinde, 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın sonrası yangında yaralananları hastanede ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, olayın tüm yönleriyle araştırılmaya başlandığı ifade etti.

Yangının kesin çıkış nedenin araştırıldığını belirten Kaynak, çok acı bir olayı hep beraber yaşadıklarını belirterek, “Akşam 19.30 sıralarında yangın neticesinde bir yurtta 12 vefat var, 10'u çocuk 2'si yetişkin. 24 yaralımız var. Değerli İçişleri Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Adana milletvekillerimizle birlikte Aladağ'a gittik.” dedi.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili Aladağ Savcılığı hemen çalışma başlattığı söyleyen Kaynak, “Bir keşif yapılacağını ifade ettiler. İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı, çıkması muhtemel diyorlar. Tabii ahşap kaplamalar var, strafor, yalıtımlar var bunlar tutuşmuşlar. Çocuklarımızın bir kısmında atlamaları sonucunda ayaklarında kırıklar var, bir kısmının dumandan etkilenmeleri sonucu hastalıkları var. Tabii bu arada vefat edenler, adli tıptaki otopsilerden sonra defnedilecekleri yere gönderilecekler. Milletimizin başı sağolsun, büyük geçmiş olsun. Geride kalanlara acil şifalar diliyoruz. Olay tüm yönleriyle bir yandan yargı tarafından araştırmaya başlanmıştır. Bir yandan da yangına karşı tedbirlerle ilgili gerekli çalışma ve araştırmalar ayrıca yapılacaktır. Yurt Milli Eğitim Bakanlığınca izinlidir. O Bakanlığımız kendi çalışmalarını yapacaktır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız psikososyal destek yönünden, olayın ilk anından itibaren 32 görevlisiyle sahada. Biz hem yaralananların hem de hayatını kaybeden çocuklarımızın, yavrularımızın ailelerinin yanında olacağız. Neticede olaya sebebiyet veren, yangına sebebiyet veren her neyse bu ortaya çıkacaktır ve sorumlularla ilgili işlemler yapılacaktır. Şimdilik böyle söylemekle yetinelim. Büyük bir acı ve dram halen sıcak.” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.