Ölen oğlunun hayratına her gün hayvanları besliyor

Ölen oğlunun hayratına her gün hayvanları besliyor

Bingöl Devlet Hastanesinde çalışan bir kişi ölen oğlunun hayratına her gün yemekhaneden aldığı ekmek ve yemek artıklarını mezarlığa götürerek, hayvanları besliyor.

Bingöl Devlet Hastanesinde çalışan Metin Mollaoğlu, 08. 10. 2015 tarihinde öldürülen oğlu Diyar'ın hayratına her gün yemekhaneden aldığı ekmek ve yemek artıklarını şehir mezarlığına götürerek, hayvanları besliyor.

Her gün hastanede öğle yemeğinden sonra arta kalan ekmekleri toplayıp genç yaşta öldürülen çocuğunun hayratı mezarlığa getiren Metin Mollaoğlu, oğlunun ölümünden sonra herkese faydalı olmak için gayret edeceğini söyledi.

Çalıştığı hastanede bulunan herkesin kendisine yardım ettiğini söyleyen Mollaoğlu, şehir mezarlığında meftun olan oğluna hayrının dokunması için her gün topladığı yemek ve ekmek artıklarını ticari taksiye 10 TL vererek getirdiğini ifade etti.

Özelikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorluk çeken hayvanlar için her gün hastanenin yemekhanesinden artan ve yemek ve ekmek artıklarını aldığını söyleyen Mollaoğlu, "Ticari taksiye 10 TL verip bu mezarlıkta yatan rahmetli oğlumun hayratını için bırakıyorum. Kış ayları çetindir, kuşlar yem bulamıyor, onların yemesi için getirip getiriyorum." dedi.

Hayvanların beslenmesi için götürdüğü yiyeceklerden dolayı çevresinden de destek gördüğünü ifade eden Mollaoğlu, "Hastanedeki arkadaşlarda yardımcı oluyorlar. Bu konuda herkesten destek alıyorum. Özelikle bu kış aylarında hayvanlar, kuşlar yem bulamıyorlar, onların yemesi için herkes penceresine, balkonuna, ekmek, su ve yemek gibi bir şeyler bıraksalar iyi olur. Hayırları olur. Genç yaşta öldürülen oğlumdan sonra daha duyarlı oldum. Geçmişte o hayatta iken ona bir şeyler yapamadım. Bundan sonra hayvanlara, kuşlara ve kimsesizlere yardım ederek, hasıl olacak sevabın oğluma ulaşması için gayret ediyorum." şeklinde konuştu.

"Bu güzel davranış hepimiz için örnek olmalı"

Mollaoğlu'nun her gün, hastanenin yemekhanesinden arta kalan ekmek ve yiyecekleri götürüp hayvanlara vermesinin takdire şayan olduğunu söyleyen Mollaoğlu'nun çalışma arkadaşı Mücahit Korkutata, "Metin abimizin her gün devlet hastanemizin yemekhanesinde hayvanlar için topladığı artık yemekleri değerlendirip, götürüp mezarlıktaki hayvanlara vermesi gerçekten takdire şayandır. Bu güzel davranışından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bu anlamda hayvanları düşünüyor. Kendi amel defterine de güzel hasseneler yazıyor. Bu güzel davranış hepimiz için örnek olmalıdır. Özelikle kış aylarında soğukların yaşandığı ilimizde karın çok olması ile beraber hayvanlar aç kalıyor. Metin abinin her gün doyurduğu hayvanlar vesilesi ile böyle iyi arkadaşa sahip olduğumuz için kendisinden çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.