Önce PKK Sonra Sel Vurdu

Önce PKK Sonra Sel Vurdu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK tarafından havaya uçurulduktan sonra onarılan köprünün, şiddetli yağışların neden olduğu sellerden dolayı çöktüğü bildirildi.

ŞIRNAK - Beytüşşebap'ta PKK'lıların patlayıcıyla havaya uçurduğu köprü karayolları ekipleri tarafından onarılarak ulaşıma açıldı. 3 günden bu yana etkili olan yağışlardan meydana gelen sellerde 2.Köprünün çöktüğü ve vatandaşların mahsur kaldığı belirtildi.

 

Beytüşşebap'a gitmek isteyen vatandaşların kepçelelerle suyun öbür yanında taşındığı belirtiliyor.

 

Beytüşebap'a 4 kilometre uzaklıkta bulunan 2'inci köprü, 2 Eylül günü PKK'lılar tarafından patlayıcı ile infilak ettirildi. Hasar gören köprü karayolları ekipleri tarafından onarılıp, geçici olarak araç trafiğine açıldı.Ancak, bölgede 3 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle derede oluşan sel, köprünün bir bölümünü alıp götürünce, köprü kullanılamaz hale geldi.  Hakkari'den Beytüşşebap'a minibüslerle gelen yolcular, köprünün yıkılması nedeniyle mahsur kaldı. Vatandaşlar, köprünün biran önce yapılmasını isterken, yetkililer, çalışmalara hemen başlanacağını söylediği öğrenildi.(Delil Oğurlu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.