ÖNDER Adıyaman: "İmam hatipler ülkemizin gözbebeği olmaya devam ediyor"

ÖNDER Adıyaman: "İmam hatipler ülkemizin gözbebeği olmaya devam ediyor"

Adıyaman İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Başkanı Ebubekir Turmaz, "İmam Hatip Okulları, öğrenmeyi öğreten eğitim yaklaşımları ile her geçen gün başarılarını arttırmakta ve taleplere karşılık vermeye çalışmaktadır.” dedi.

ÖNDER Başkanı Turmaz, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) sonuçları konusunda İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

İmam hatip okullarında okuyan öğrencilerin büyük başarılar elde ederek ülkenin geleceğine dair ümit verdiğini belirten Turmaz, "Sınava giren öğrencilerimizi tebrik eder, ortaöğretim hayatlarında başarılar dilerim. Liselere Geçiş Sistemi'nin sonuçlarını incelediğimizde imam hatip ortaokullarında okuyan öğrencilerimizin önemli başarılar elde ettiklerini görmekteyiz. İmam hatip ortaokulu öğrencilerimizi, ailelerini ve okul yöneticileri ile öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Bu başarı geleceğimize olan güvenimizi tekrar perçinlemiştir. Aynı başarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) da ortaya konacağına olan inancımız bir kat daha artmıştır. İmam hatip okullarımız, oku, düşün, uygula, neticelendir ilkesiyle, ideal ortamları ve akademik eğitim ile birlikte karakter eğitimi sunan imkânlarıyla ülkemizin gözbebeği eğitim kurumları olmaya devam ediyor." dedi.

İmam hatip okullarının topluma örnek olmaya devam eden okullar olduğunu dile getiren Turmaz, "İmam hatip okulları öğrencilerimizin açık fikirli, gelişim ve değişimi önceleyen, etik kurallar çerçevesinde topluma örnek ve insanlığa yararlı olan, liderlik vasıflarına sahip ve gerektiğinde risk almayı bilen bireyler olmalarını sağlamaktadır. Eğitim programları ve öğretim sistemlerindeki gelişmeleri takip eden, değişim ihtiyacı ile toplumsal değerlerimiz arasındaki dengeyi de koruyan imam hatip okulları, öğrenmeyi öğreten eğitim yaklaşımları ile her geçen gün başarılarını arttırmakta ve taleplere karşılık vermeye çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

"İmam hatiplerde pozitif bilimlerin yanı sıra ahlâk ve maneviyat eğitimleri de verilmekte"

İmam hatipte okuyan öğrencilerin hem dünya hem de ahiret için gerekli olan bilgi ve birikime ulaştığını vurgulayan Turmaz "Özellikle ilimiz genelinde, imam hatip ortaokullarımızın, öğrencilerinin önemli bir kısmı sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına girmeye hak kazanmışlardır. 20-29 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak olan tercihler çok önemli. Gerek sınavla öğrenci alan Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu gerek TOBB Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ve gerekse adrese dayalı kayıt sistemiyle öğrenci alacak olan Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Necati Sayın Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Atatürk Anadolu Kız İmam Hatip Liselerinde pozitif bilimlerin yanı sıra temel dini bilgiler ile ahlâk ve maneviyat eğitimleri verilmektedir. Bu okullarımız milli ve manevi değerlere bağlı şuurlu bir nesil yetiştirme idealine hizmet etmektedir." şeklinde konuştu.

Öğrenci ve velilerin tercihlerini yaparken belirtilen hususları göz önünde bulundurmalarının önemli olduğunu vurgulayan Turmaz, "İmam hatip okulları kardeşliğimizin vazgeçilmez, olmazsa olmaz bir parçasıdır. Bu çerçevede kardeşliğimizi ve değerlerimizi kuşanacak, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dâva taşını gediğine koyacak ÖNDER nesillerin yetişmesine gayret eden yöneticisinden öğretmenine, velisinden öğrencisine tüm imam hatip camiasına teşekkür ediyor, başarılarının katlanarak artmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler