Önder: Türkler de Kürtçe öğrensin

Önder: Türkler de Kürtçe öğrensin

Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuştu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının konuklarından biri BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'di. Önder, Kürtçe'nin seçmeli dil olarak eğitim-öğretim programında olmasını "hakaret" ve "küfür" olarak gördüğünü belirtti.

Önder konuşmasında, Kürtçe'nin Kürtler'in anadili olduğunu, Kürtler'in zaten çoğunluğunun Türkçe'yi öğrendiğini, seçmeli dil olacaksa bunun Türk gençleri için olması gerektiğini söyledi.

Edirne ya da İstanbul'daki okullarda Kürtçe'nin seçmeli ders olabileceğini dile getiren Önder, Türkiye'de 1 milyon kişi de Türkçe'yi öğrenip, Kürtlere 'Merhaba' veya 'hoşgeldin' demeyi öğrenebilmeli fikrini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.