Önümüzdeki dönem istihdam dönemi olacak

Önümüzdeki dönem istihdam dönemi olacak

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, “İnşallah önümüzdeki dönem güzel bir yatırım ve istihdam dönemi olacak.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere hava yoluyla Mardin’e geldi.

İlk olarak Mardin valiliğine geçen Yegin, Mardin Valisi Yaman ile makamında görüştü. Mardin'in tarihi ve kültürel yapısı ile kentin sorunları hakkında Vali Yamandan bilgi alan Yegin, Mardin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Mardin İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Yegin, gazetecilere açıklamada bulundu.

Yegin, yapılan çalışmaları yerinde görmek ve yapılacak çalışmalara hazırlık yapmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatı ile 32 ilde sahada olduklarını söyledi.

Nusaybin’deki operasyonların sona erdiğine işaret eden Yegin, şunları söyledi: “İŞKUR olarak, SGK olarak biz de sahaya girdik. Belli enstrümanlarımızı sahada vatandaşlarımızla paylaşmıştık. Malum sıkıntılarımız devam ediyor. Bu sıkıntılara ilişkin olarak neler yapabileceğimizi tartışmak için bugün buradayız. Bölgemizin ve ülkemizin sorunlarını farkındayız.” dedi.

Yegin, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı “yatırım ve kalkınma hamlesi”ne ilişkin  de yatırımcının önünün açılacağını bakanlık olarak üzerilerine düşen görevleri yerine getireceğini kaydederek “İnşallah önümüzdeki dönem güzel bir yatırım ve istihdam dönemi olacak bütün Türkiye için.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Mardin İl Başkanı Dündar'da, hükümetin ve bakanlığın Mardin'e pozitif ayrımcılık yaptığını, yapılacak yatırım ve programlarla kentin gelişmişlik düzeyinin giderek gelişmeye devam edeceğini kaydetti.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.