Ormanların korunması için mevcut tedbirler arttırılmalı

Ormanların korunması için mevcut tedbirler arttırılmalı

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, Seyitgazi ilçesinde meydana gelen orman yangını dolayısıyla yaptığı açıklamada, ormanların korunması için gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

Önceki gece Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangını, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, 2 helikopter, 10 arazöz, 100 işçi ve yaklaşık 150 vatandaşın kazma ve küreklerle müdahalesi sonucu ancak söndürülebildi.

Konu hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, birçok canlı türünün yok olmasına, tabiatın tahribine, atmosferin ve çevrenin kirlenmesine neden olan yangınların önüne geçmek ve hasarı en aza indirmek için gerekli tedbirlerin alınmasını elzem gördüklerini söyledi.

Ormanların korunması için mevcut tedbirlerin arttırılıp, orman köylüsünün de ormanların korunmasında aktif bir görev ve sorumluluk yüklenmesi gerektiğini belirten Dikgöz, orman yangınlarına acil müdahale için yangın söndürme uçakları ve iş makinelerinin sayısının artırılması çağrısında bulundu.

Dikgöz, "Seyitgazi ilçemizde ormanlık alanda yangın çıktı. Son günlerde çıkan orman yangınlarında çok sayıda bitki ve hayvan zarar gördü. Bu konuda gerekli tedbirler alınmalı, bu tür yangınların çıkmaması için bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Ormanların korunması için mevcut tedbirler arttırılıp, orman köylüsünün ormanların korunmasında aktif bir görev ve sorumluluk yüklenmesi sağlanmalıdır. Orman yangınlarına acil müdahale için yangın söndürme uçakları ve iş makinelerinin sayısı artırılmalıdır." dedi.

"Özel ormancılık teşvik edilmelidir"

Ormancılığın ilkokuldan başlayacak şekilde teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Dikgöz, "Ormanlık alanların arttırılması amacıyla tarıma elverişli olmayan araziler ağaçlandırılmalıdır. Ağaç türlerinin belirlenmesinde orman ürünleri sanayinin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Özel ormancılık teşvik edilmelidir. İlkokuldan başlayarak çocuklarımıza orman bilinci ve ağaç sevgisi aşılanmalıdır. Ormanların işletilmesi ve ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda orman köylüsüne öncelik verilerek özel sektör ile işbirliği yapılmalıdır. Birçok canlı türünün yok olmasına, tabiatın tahribine, atmosferin ve çevrenin kirlenmesine neden olan yangınların önüne geçmek ve hasarı en aza indirmek için bu tedbirlerin alınmasını elzem görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.