"Orta Vadeli Hükümet Programı" Konferansı

"Orta Vadeli Hükümet Programı" Konferansı

Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi "Orta Vadeli Hükümet Programı" konulu konferans düzenledi.

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Orta Vadeli Hükümet Programı" konulu konferans, CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta tarafından verilen konferansa, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Erhan Usta, küresel krizin başlangıcından itibaren beş yıl geçmesine rağmen, dünya ekonomisinde henüz istikrar sağlanamadığını belirterek başladığı konuşmasında, "Özellikle gelişmiş ülke ekonomileri kaynaklı belirsizlik ve riskler önümüzdeki dönemde de sürecektir. Ülkemiz ekonomisi, küresel belirsizlik ortamında olumlu performans göstermeye devam etmiştir. Kredibilitesi yüksek, orta vadeli programların kararlılıkla uygulanması buna büyük katkı sağlamıştır. 2013-2015 dönemini kapsayan bu Orta Vadeli Programın amacı; potansiyel büyüme hızına ulaşmak, cari işlemler açığını daha da azaltmak, enflasyonu düşürmek, kamu mali dengelerini iyileştirmek, böylece makroekonomik ve finansal istikrarı güçlendirmektir. Programda öngörülen mali çerçeve, finansal istikrar ortamı ve bankacılık sistemimizin sağlıklı yapısı, dengeli bir büyüme ortamı oluşturmaya devam edecektir. Önümüzdeki dönemde, küresel ekonomideki ve potansiyel dış ticaret pazarlarımızdaki gelişmeler çerçevesi korunmak şartıyla, gerekli olacak politikalar hızlı ve kararlı bir şekilde uygulamaya konulacaktır" diye konuştu.

 

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya tarafından, Erhan Usta'ya teşekkür plâketi takdim edildi.
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.