Osmaniye Amed şehitlerini andı

Osmaniye Amed şehitlerini andı

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden OSİYAD, 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde Kobane’yi bahane eden, HDP’nin çağrısıyla sokaklara dökülen HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını anma etkinliği düzenledi.

Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD)tarafından Diyarbakır’da HDP/PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenlendi.

 Saat 19.00’da başlayan programın sunuculuğunu Nasır Aslan yaptı. Etkinlik, Atilla Şahan tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı. Ardından Özlem Ajans ve Adana Grup Kervan sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Seslendirilen ilahi ve ezgilerden sonra izleyicilere sinevizyon gösterimi izletildi. Ardından günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapmak üzere Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş bir konuşma yaptı.

Göktaş, konuşmasında Allah’ın Kur’anı Kerim’de, müminlerin canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın aldığını hatırlatarak daha sonra günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

 Şahadet kavramına değinen Göktaş  “Çokça insanları şahadet için coşturmaya gerek yok.   Allah’a şükürler olsun,  Elhamdülillah şahadet arzusuyla o kadar ölmek isteyen Müslüman var ki, ölümden kaçınan yok.   Ama ölümlerimiz Allah için mi bunu bilmemiz lazım.’’dedi.

Program daha sonra Muhsin Alakuş’un okuduğu, “Şehitler Yürüyor Amed Sokaklarında’’adlı şiiriyle devam etti. Ardından Şehid Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz duygu ve düşüncelerini anlattı. 

Baba Gökgöz daha sonra çözüm süreciyle ilgili, daha önce gazetecilerin kendisine sorduğu bir soruyu katılımcılarla paylaşarak, “Biz çözüm sürecini görmedik rengi, cismi nasıldır. Eğer gerçekten bir çözüm olacaksa hükümet, devlet bölge Müslümanlarını hesaba katması lazım, her kesimle görüşmesi lazım. Özellikle HÜDA PAR ve Hizbullah cemaatiyle görüşmesi lazım. Aksi halde çözüm süreci çözümsüzlük süreci olur. ’’  ifadelerine yer verdi.

Program özlem Ajans Sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle ve kapanış konuşmasıyla sona erdi. (Abdulkadir Alakuş-İLKHA)        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.