Osmaniye Kadirli kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Osmaniye Kadirli kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD) tarafından, Kadirli ilçesinde ‘’Eşsiz Önder Hz. Muhammed’’ temasıyla kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Kadirli Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen  program Ahmet Alakuş’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Hilmi Aktaş, ‘’Siz değerli misafirler, buraya Peygamberin mesajını uygulayıp uygulamadığınızı göstermek için geldiniz ve buraya gelerek ona olan sevginizi ispat ettiniz.’’ dedi. Aktaş, Allah’ı sevmenin Peygamberi sevmekten ve ona tabi olmaktan geçtiğini belirtti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Veysi Sonkaya, “Bizleri Muhammed Mustafa’nın ümmetinden eylediğinden dolayı, Rabb’ül Âlemine ne kadar hamd etsek azdır.’’ dedi. Müslümanların örnek ve rehber olarak, sadece Allah Resulünü görerek kurtuluşa erebileceklerine vurgu yapan Sonkaya, O’nun hayatının Müslümanlar için eşsiz bir örnek olduğunu belirtti.

Sonkaya, “Acaba biz savunucuları olarak Hz. Muhammed’i ne kadar kendimize rehber edinebilmişiz. Rabbimiz, Ahzab suresinin 21’inci ayetinde kimi örnek alacağımızı, kimi rehber edineceğimizi şöyle buyuruyor: Allah’a ve ahret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için Muhammed Mustafa da sizler için çok güzel örnekler vardır’’ ifadelerine yer verdi.  

Allah’u Teâlâ’nın Kur’an-ı Kerim’i, Peygamber Efendimize insanları karanlıklardan hidayete erdirebilmek için indirdiğini ifade eden Sonkaya,  konuşmasında ‘’Allah’u Teâlâ İbrahim suresinin birinci ayetinde Efendimize hitaben: Ey Muhammed! Sana bu kitabı indirdik, Rabbinin izni ile insanları karanlıklardan hidayete erdirebilmek için. Ey Muhammed! Bu Kur’an-ı Kerimi sana indirdik, aziz ve güçlü olan Allah’a, hamd edilmeye layık olan Allah’a onun yoluna iletebilmek için’’ sözlerine yer verdi.

Özlem Ajans sanatçıları ve kız çocukları ilahi ve şiirler seslendirdiler. Programda küçük bir kız çocuğunun Peygamber Efendimizi anlatan şiiri seslendirmesi ile katılımcıların oldukça duygulandığı görüldü.

Program  yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler