Osmaniye kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Osmaniye kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üyesi Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSiYAD) tarafından, “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nca organize edilen Kutlu Doğum etkinliği Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSiYAD) tarafından, Peygamber sevdalısı Osmaniye halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Osmaniye Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, bazı STK temsilcileri ile, Osmaniye halkı  katıldı

Programda konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, yapılan etkinliklerin amacının, Allah Resulünün ahlakını Müslümanların yaşantısına adapte etmek olduğunu söyledi.

Nasır Aslan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Hafız Hüseyin Akyürek’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mersin Grup İhya sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından, sahne alan Peygamber Sevdalıları çocuk ilahi grubu, seslendirdiği ilahilerle katılımcılara duygulu anlar yaşattı. İlahilerin ardından Mersin Grup İhya mevlithanları Mevlid-i Şerif okudu.

Sık sık tekbirler getirilerek, salavatların okunduğu etkinlikte konuşan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş,yapılan etkinliklerin amacının Allah Resulünün ahlakını Müslümanların yaşantısına adapte etmek olduğunu dile getirdi.

Peygamber Efendimiz ’in (sav), bir tavuğun yavrularını kanadının altına aldığı gibi, ashabını ve ümmetini o sıcak kanatlarının altına aldığını belirten Göktaş Hoca,“Ashabına, Ümmetine bir şey olmasın diye öylesine çırpındı ki, dünyanın en büyük medeniyetini, devletini kurdu.   İnanınız ki O’nun devrinde cereyan eden koskoca savaşlarda bir rivayete göre üç yüz elli kişi, diğer bir rivayete göre de üç yüz kişi yani toplam altı yüz elli kişi ölmüştür. Yirmi üç senede koskoca bir devlet kuruyor, savaşlar yapıyor ve böylesine, sadece kendi Müslümanlarından değil kâfirlerden bile böyle bir rakamla bu işi başarıyor. Ama bir rivayete göre bizim Cengiz Han dediğimiz kâfir, tam kırk milyon kişiyi öldürüyor.”dedi

Bugün dünyanın Allah resulüne muhtaç olduğunu ifade eden Göktaş Hoca,  “Biz bu etkinlikleri onun için yapıyoruz. Peygamberimizi (sav) biraz daha evimize getirmek için, çarşımıza getirmek için,  yönetimlerin başına getirmek için, bu ülkemizin, dünyamızın her yerine getirmek için çırpınıyoruz. Onu yakinen getirelim de babalar görsün, patronlar görsün, kumandanlar görsün, tüm liderler görsün, âlimler görsün de hizaya gelsin ve dünyanın ağzının tadı yerine gelsin.” ifadelerini kullandı.

Muhammed (as)’ın olmadığı, anılmadığı, onun tanınmadığı, bilinmediği bir dünyada o dünyanın bir cehenneme döndüğünü söyleyen Göktaş Hoca,“ Biz bunun için çırpınıyoruz. Allah’ın izniyle gücümüzün yettiği nispette bunu yapmaya, yüreklere, ailelere, evlere, defterlere, kitaplara, destanlara getirmeye çalışıyoruz ki, insanlık saadete ersin. Muhammedsiz Muhabbet, Muhammedsiz saadet ve mutluluk tasarlayanlar, düşünenler yolda kalacaklardır, hesapları tutmayacaktır. Bunu bilsinler ki biz bunun için uğraşıyoruz. Rabbimiz her gün ona yaklaşmayı, tanımayı, sevmeyi bizlere nasip ve müyesser eylesin.” dedi.

Göktaş Hoca’nın konuşmalarının ardından, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Türkiye Genelinde gerçekleştirdiği Umre Ödüllü Siyer Sınavında, Osmaniye’de dereceye giren katılımcılara hediyeleri, Osmaniye Siyer Sınavı Koordinatörü   Sedat Akagündüz ve Abdulkadir Alakuş tarafından verildi.

Etkinlik, İlahiyatçı Veysi Sonkaya Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.