Osmaniye merkezli DAİŞ baskınları: 7 gözaltı

Osmaniye merkezli DAİŞ baskınları: 7 gözaltı

DAİŞ'e yönelik ​Osmaniye merkezli İstanbul, Gaziantep, Kilis ve Bursa'daki eş zamanlı baskınlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığının Osmaniye merkezli İstanbul, Gaziantep, Kilis ve Bursa'da DAİŞ'e operasyon düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, operasyon kapsamında 7 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerden birinin silahlı eğitim kamplarının sorumlusu ve örgütün mali işlerinde faaliyet gösterdiğinin tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Diğer 2 örgüt üyesi ise DEAŞ adına yabancı terörist savaşçı yetiştirilen silahlı eğitim kamplarının silah, teçhizat ve lojistik sorumlusu olduğu ayrıca bu iki örgüt üyesinin kamplarda yetiştirilen yabancı terörist savaşçıların, çatışma bölgelerine sevkini sağlayan organizasyondan sorumlu oldukları belirlendi. Diğer dört örgüt üyesinin de DEAŞ içerisinde çeşitli kademelerde faaliyet gösterdikleri tespit edildi."

Açıklamada, gözaltına alınanların kaldıkları yerlerde yapılan aramada çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konulduğu kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.