Osmaniye Peygamber Sevdalıları Bayramlaşma da Bir Araya Geldi

Osmaniye Peygamber Sevdalıları Bayramlaşma da Bir Araya Geldi

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Osmaniye İlim Ve Yardımlaşma Derneği üye ve gönüllüleriyle bayramlaşma merasiminde bir araya geldi.

OSMANİYE- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Osmaniye İlim Ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD) Denek binasında üye ve gönüllüleriyle bayramlaşma merasiminde bir araya geldi.

 

Bayramlaşma merasiminden önce kahvaltılık olarak misafirlere çorba ikram edildi. Daha sonra hep bir ağızdan salavatlar eşliğinde bayramlaşma merasimine geçildi.

 

Bayramlaşma merasiminden sonra kısa bir konuşma yapan Osiyad Başkanı Özgür Patla, Allah ve Resul'un yolunu takip eden bu cahiliye toplumunda onun dinini ciddiye alan onun dinini ayakta tutanlara selam göndererek ile başladı.

 

Patla daha Müslümanların iki bayramı olduğunu söyleyerek bunlardan biri Ramazan Bayramı diğerinin ise Kurban Bayramı olduğunu hatırlattı. Geçmiş ümmetlerde ve cahili toplumlarda bir takım bayramların olduğunu ifade eden Patla daha sonra şöyle devam etti: "Bütün İslam Ümmeti bu bayramları kutlarlar. Bayramlar neşe ve sevinç gönleridir. Bu günlerde Müslümanlar sevinç ile birbirlerini tebrik ederler ve dünyadaki bütün Müslümanlar için dua ederler. Evet yaşadığımız coğrafyada ve dünyanın değişik yerlerinde bayramı bayram gibi yapmayan birçok Müslüman var. Zindanlarda olan, sürgünler de olan, şehit olan ve şehit aileleri ve zülüm altında inleyen dünyanın bir çok coğrafyasında Irak'ta Afganistan'da, Somali'de, Suriye'de, Filistin'de, Arakan'da, Çeçenistan'da bu manada bizler bu kardeşlerimizi unutmamamız lazım bunları da dualarımızda ve aklımızın bir kenarında muhakkak yer etmemiz gerekiyor."

 

Hz. Muhammed'in Medine ye hicret ettiğinde Medine toplumunda bir takım bayramların olduğunu söyleyen Palta, "Bu coğrafyada her sıkıntıya rağmen cahiliyenin her tarafa hükmettiği bir dönemde işte bizlerde dinimizi ayakta tutmanın gayretiyle kardeşçe beraberce bir araya geliyoruz ve bayramlarımızı kutlamaya gayret ediyoruz. Bu bir gelenek halini aldı, hamd olsun bu gibi şeyler bizlere güç veriyor moral veriyor, değerlerimizi ayakta tutmaya çalışıyor" dedi.

 

Patla'nın konuşmasının ardından, Osman Aslan'ın okuduğu Kur'ani Kerim ve duayla bayramlaşma merasimi sona erdi. (Abdulkadir Alakuş- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.