Osmaniye'de 132 hektar ormanlık alan kül oldu

Osmaniye'de 132 hektar ormanlık alan kül oldu

Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde çıkan orman yangınlarında yaklaşık 132 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

OSMANİYE - Kadirli ve Sumbas ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alınırken, 132 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.


Dün Sumbas ilçesine bağlı Akdam köyü Akyar Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, yangında yaklaşık 120 hektar alanın zarar gördüğünü belirterek, Akdam köyüne bağlı Akyar, Işıklı ve Evciler Mahalleleri ile Gaffarlı köyünün Cemileller Mahallesi'ndeki bazı evlerin tedbir amacıyla boşaltıldığını ifade etti.


Yosunkaya, 2 helikopter, arasözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi tarafından soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Yine dün akşam saatlerinde Kadirli ilçesine bağlı Toprak Tepe köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı 2 noktada orman yangını çıktı. Ekiplerin yaptığı müdahale sonrasında yangının kontrol altına alındığı belirtildi.


Yangın yerine giden Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, yaptığı kısa açıklamada yangının akşam saatlerinde meydana gelen yangında yaklaşık 100 dönüm ormanının yandığını ve alevlerin kısmen kontrol altına alındığını söyledi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.