Osmaniye’de Siyer Sınavı heyecanı yaşandı

Osmaniye’de Siyer Sınavı heyecanı yaşandı

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na Osmaniye'de yüzlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na Osmaniye'de yaklaşık bin kişi katıldı.

Osmaniye Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen sınava 4 farklı kategoride katılan adaylar, kitapçıklardaki soruları cevaplamak için ter döktüler.

Peygamber Sevdalıları Platformu Osmaniye Koordinatörü Sedat Akagündüz, yoğun katılımla gerçekleşen sınavın sorunsuz geçtiğini belirtti. Siyer Sınavı'na yaklaşık bin kişinin katıldığını ifade eden Akagündüz, sınavın saat 11.00'de başladığını kaydetti. 

Hazreti Peygamber'e olan özlemin her yıl katlanarak arttığını belirten Akagündüz, "Geçen sene ilimizde 200'e yakın bir katılım varken bu sene geçen seneye oranla yüzde 400 artarak bine yakın katılım gerçekleşmiştir. Bu durum bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir." dedi.

"Peygamber Efendimizi anlamaya ve daha iyi tanımaya muhtacız"

Hazreti Muhammed'i anlamaya ve daha iyi tanımaya muhtaç olduklarını ifade eden Akagündüz, "Dünyada ve ülkemizde yaşanan sorunların giderilmesi ve insanların huzur içinde yaşaması için Peygamber Efendimizi anlamaya ve daha iyi tanımaya muhtacız. Bizler de bu tür etkinliklerle peygamberimizi tanımaya çalışan herkese katkı sağladığımızı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Akagündüz, sınavda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sınava katılan adaylar duygularını paylaştı

Sınava katılan minik yarışmacılar, "Sınavımız çok iyi geçti. Sorular çok güzeldi. Sınava girip Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olduk. Allah sınavı hazırlayanlardan razı olsun." ifadelerini kullandılar. 

Sınavla ilgili duygularını dile getiren Sedat Uçar, şunları söyledi: "Amacımız ödülleri kazanmak değildir. Amacımız, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve hayatımıza uygulamaktır. Sorular güzel hazırlanmıştı. Allah, Peygamber Sevdalıları Platformundan razı olsun."

57 yaşındaki Hikmet Kırmızıtaş ise "Rasulullah'ın ümmetine layık olmak için buradayız. Onun yolunda mücadele etmek için buradayız. Bu sınavı açanlardan Rabbim razı olsun. Peygamber Efendimizin yolundan gitmek, ona layık olmak, İslam'a yürümek, Allah'a kul olmak en büyük mutluluklardan biridir. Peygamber sevdalıları olarak şu an burada olmamız en büyük mutluluktur. Allah cümlemizi muvaffak etsin." dedi.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.