ÖSYM'den YKS’de skandal soru

ÖSYM'den YKS’de skandal soru

Üniversite sınavı YKS’nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi (TYT 2020) sona erdi. Ancak ÖSYM’nin YKS'ye giren adaylara, cinsi sapkınlığa verdiği destekle bilinen şarkıcı sorması skandal olarak yorumlandı.

2 milyon 433 bin 219 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapıldı. Adaylar, YKS sonrasında sınav sorularını tartışmak için sosyal medyaya yöneldi. YKS’nin en çok konuşulan sorusu ise cinsi sapkınlığa verdiği destekle bilinen Mabel Matiz sorusu oldu.

TYT'de Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği soruldu.

Soruda geçen “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısında yer alıyor.

Soru ardından internet üzerinden Maya albümündeki şarkılar ve Fırtınadayım şarkısı konuşulmaya başlaması ÖSYM’nin “gençlere cinsi sapkınları mı örnek gösteriyor?” sorusunu getiriyor.

Şarkıcı Mabel Matiz, aile kurumunu alenen hedef alan cinsi sapkınların sözde eylemlerine sosyal medyadan verdiği açık destekle biliniyor. ÖSYM'nin, topluma birçok konuda örnek olan sanatçılar varken neden ahlaksız kurumları destekleyen bir şarkıcının şarkısını sorusuna konu ettiğinin cevabı henüz bilinmiyor.

Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi saat 10.15'te başladı. Saat 10.00'dan sonra gelenler kural gereği bu yıl da sınava alınmadı.

Temel Yeterlilik Testinde Türkçeden 40, Matematikten 40, Fen bilimleri 20 (7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji) Sosyal Bilimlerinden 20 Soru (5 Coğrafya, 5 Tarih, 5 Din Kültürü ve

Ahlak Bilgisi, 5 Felsefe) soru yer alıyor. Toplamda 120 sorunun yer aldığı sınav için 2 saat 45 dakika (165 dakika) süre tanındı.

Bu yıl adaylara verilen süre 30 dakika artırılarak 165 dakikaya çıkarılmıştı. TYT, saat 13.00'da sona erdi.

28 Haziran Pazar ise Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testleri yapılacak. Alan Yeterlilik Testleri saat 10.15'te,Yabancı Dil Testi ise 15.45'te başlayacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında uygulanacak.

Öğleden sonraki oturumda ise saat 15.30'dan sonra gelenler sınav binalarına alınmayacak. ÖSYM sınavdan bir saat 15 dakika önce binalarda hazır olunması uyarısı yaptı.

Bu yılla sınırlı olmak şartıyla baraj puanları da aşağı çekildi. Baraj puanı TYT'de 150, AYT ve YDT'de 170 olarak belirlendi.

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 28 Temmuz 2020'de açıklanacak.

İLKHA


ÖSYM'den YKS’de skandal soru

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler