Otuz bin kişilik kampta bir doktor

Otuz bin kişilik kampta bir doktor

Otuz bin mültecinin kaldığı Akçakale Süleyman Şah Çadırkenti'nde sadece bir doktor görev yapıyor.

ŞANLIURFA - Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan mültecilere kamp içersindeki sahra hastanleri sağlık hizmeti veriyor. 30 bin kişinin kaldığı kampta sadece bir doktorun görev yapması ciddi sıkıntılara neden oluyor.

Otuz bin kişinin mültecinin kaldığı kampta bir doktorun görev yaptığını ifade eden Pratisyen Doktor İbrahim Altunok, daha önce sorunlarını değişik heyetlere aktardıklarını ancak bir çözüm bulunamadığını söyledi. Altunok,"Sağlık Bakanlığı kampa doktor göndermiyor gönderilen doktorlar da Akçakale Devlet Hastanesine veriliyor. Burada benimle nöbetleşe çalışan 2 doktorumuz var biz hastalara bakamıyoruz baktığımız hastalara ise yoğunluk sebebiyle iki üç dakika ayırabiliyoruz. Bu bizim öncelikli sorunumuz." dedi.

KAMPTA SALGIN HASTALIKLAR VAR
Kampta salgın hastalıkların olduğunu ifade eden Altunok, "İkinci sorunumuz ise kamp içerisinde özellikle gastroantrit dediğimiz mide bağırsak hastalıkları ve ishal salgınları var. Bu hastalıkların verilen yemeklerden kaynaklandığını düşünüyoruz. Gıda zehirlenmesiyle sık sık karşılaşıyoruz. Bu sebeple zehirlenme vakalarında günlük doksan yüz hastaya serum bağlıyoruz.

Hastane sevklerine de değinen Altunok, "Hastalarımızın çoğuna doktor eksikliğinden dolayı sevk vermek durumundayız. Özellikle diş sevki yapıyoruz sadece diş hastalarına verdiğimiz sevk sayısı kırka yakın bunun yanında diğer hastalıklar da eklenince günlük yüzden fazla hastayı çeşitli hastanelere sevk ediyoruz. Bu sıkıntının buraya gereken doktorların verilmesiyle aşılacağını özellikle bir diş doktoru buraya şart." dedi.

(Osman Gülebak-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.