Pakistan`da darbe karşıtlarına destek gösterisi

Pakistan`da darbe karşıtlarına destek gösterisi

Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliam, Pakistan genelinde yüzbinlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto edildi.

Pakistan’da binlerce kişi Mısır için toplandı.

Cemaat-i İslami önderliğinde düzenlenen protesto gösterilerinde Mısır`da darbeyle göreve gelen yönetimin yaptığı katliamların durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunuldu.

Başkent İslamabad`da parlamento önünde toplanan yaklaşık 6 bin kişilik grup, Müslüman Kardeşler ve gözaltında tutulan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine sloganlar attı. Grup, Mursi`nin bir an önce serbest bırakılmasını ve darbe karşıtlarına yönelik katliamın sorumlularının cezalandırılmasını talep etti.

Cemaat-i İslami lideri Seyyid Münevver Hasan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, konunun BM Güvenlik Konseyi`ne taşınması için gösterdiği çaba için teşekkür etti.

Ülkenin liman kenti Karaçi’de toplanan binlerce kişi de Mısır’daki katliamı protesto etti.

Yemen`de katliam protestosu

Öte yandan Mısır güvenlik güçlerinin başkent Kahire`de gerçekleştirdiği katliam, Yemen`in Taiz kentinde de protesto edildi.

Ülkenin güneybatısındaki Taiz`de gösteri düzenleyen binlerce protestocu, "Sisi, barışçıl eylemlerini sürdüren göstericileri öldürdü" yazılı dövizler taşıdı.

Gösteride, uluslararası insan hakları kuruluşlarından Mısır`daki darbe karşıtlarına yönelik şiddetin durdurulması için harekete geçmesi istendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler