Palu'da Depremzedelerin Çilesi Bitmek Bilmiyor

Palu'da Depremzedelerin Çilesi Bitmek Bilmiyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 8 Mart 2010'da meydana gelen depremin üzerinden 2.5 yıl geçmesine rağmen depremzedelerin mağduriyetleri devam ediyor.

ELAZIĞ - Depremin üzerinden 2.5 yıl geçmesine rağmen depremzedeler hala evlerine tam yerleşemedi. Ağır ve orta hasarlı olan evlerinde hala oturmaya devam ediyorlar.

 

Yetkililerin duyarsızlığından ve bürokrasinin yanlış ve geç işlemesinden şikayetçi olduklarını dile getiren depremzedelerden Yusuf Biçer, "Deprem hasar tespiti yapıldığında orta hasarlı olan ev sahiplerine ev yapılmayacak, güçlendirme yardımı yapılacak denildi. Daha sonra toprak evlerin güçlendirilmesinin yapılamayacağı söylendi. Gerek İl Afet gerekse muhtarların orta hasarlılara kesinlikle ev verilmeyeceği açıklamasından sonra birçok vatandaş il afete müracaat etmedi. Daha sonra 450 lira karşılığında orta hasarlı evler ağır hasara çevrildi. Ama bu parayı yatırmayanlar ve dosya vermeyen orta hasarlı depremzedelerin hala hiçbir hakları yok. Hatta depremde evinde olmayıp şehir dışında olan ancak depremden sonra gelen ev sahiplerinin bile hak sahiplikleri yok" dedi.

 

Yaşanan haksızlıkların giderilmesini isteyen Biçer, "Olası yeni bir depremde şuanda ağır ve orta hasarlı ile hiç inceleme bile yapılmamış evlerde oturan depremzedeler toprak altında kalacaklardır. Biz bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Dosya vermemiş ve hazırlamamış depremzedeler kesinlikle kandırılmış, aldatılmış ve mağdur edilmiştir. Şu anda çaresizlik içinde bir kış daha geçireceğiz. Bu adaletsizliği yetkililerin biran önce gidermesini istiyoruz. Aksi takdirde yarın olacaklardan hükümet sorumludur. Kendi yataklarında rahat uyurlarken nasıl bir vicdana sahipler acaba" diye konuştu. (Ebu Bekir Alkan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.