Pantegon komutanları Biden'i ABD'nin 46'ıncı başkomutanı olarak ilan etti

Pantegon komutanları Biden'i ABD'nin 46'ıncı başkomutanı olarak ilan etti

​ABD'de Pantegon komutanları, yayımladıkları bildiride 6 Ocak kongre baskını olaylarını, "ABD Kongresi, Kongre Binası ve anayasal sürecimize doğrudan bir saldırı" olarak nitelendirerek Biden'i, ABD'nin 46'ıncı başkomutanı olarak tanıdıklarını duyurdu

Pentagon'daki en üst düzey üniformalı komutanlar, Kongre Binasına yapılan baskını Kongreye ve anayasal sürece yönelik "doğrudan saldırı" olarak niteleyerek başkan seçilen Joe Biden'ın 20 Ocak'ta ülkenin 46'ıncı başkomutanlığını onaylayan bir bildiri yayımladı.

Bu bildiri, Amerikan silahlı kuvvetlerini, son yıllarda ülkenin partizan siyasetinden uzak tutmaya çalışan ABD ordusu için ender bir adımı temsil ediyor.

Üniformalı komutanlar, Meclis'te hukukun üstünlüğüne aykırı eylemlere tanık olduklarının, ifade ve toplanma özgürlüğünün “kimseye şiddete, isyana ve ayaklanmaya başvurma hakkı vermediğinin” altını çizdi.

Üst düzey üniformalı komutanlar bildiride, ordunun sivil liderliğin yasal emirlerine uymaya devam edeceğini, ABD Anayasasını yerli ve yabancı düşmanlara karşı koruyacağını dile getirerek, "Ordunun, sivil yetkilileri can ve mülkü korumaları için destekleyeceğini ve yasalara uygun olarak kamu güvenliğini sağlamaya yardımcı olacağını" kaydettiler.

Komutanlar, "Hizmet üyeleri olarak, ulusun değerlerini ve ideallerini somutlaştırmalıyız" diyerek, "Anayasayı destekliyor ve savunuyoruz. Anayasal süreci aksatacak herhangi bir eylem geleneklerimize, değerlerimize ve yeminimize aykırı olmakla beraber yasaya da aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Üst düzey üniformalı komutanlar, anayasa uyarınca mahkemeler ve Kongre tarafından onaylanan Biden'ın 20 Ocak'ta göreve başlayacağını ve başkomutan olarak tanınacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler