'Paralel' Operasyonunda 2 Emniyet Müdürüne Gözaltı
İstanbul'da ve bazı illerde Cemaate yönelik başlatılan operasyon kapsamında Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.
Eş zamanlı operasyonda, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder de gözaltına alındı.
EKİZOĞLU KRİTİK OPERASYONLARIN BEYİN ADAMIYDI
Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü dönemde Odatv, Şike, Balyoz ve Ergenekon gibi operasyonlara imza atmıştı. Terfi etmesinin ardından Siirt'e İl Emniyet Müdürü olarak atanan Mutlu Ekizoğlu geçen Şubat ayında çıkan kararname ile merkeze alınmıştı. Mutlu Ekizoğlu ismi özellikle Ergenekon ve Şike operasyonları döneminde gündeme geldi. Ergenekon davası sürecinde sanık avukatlarının 'hukuksuz işlemler' yaptığını iddia ettiği Mutlu Ekizoğlu, 'Şike' operasyonu sürecinde de Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın hedefindeki isimlerden biriydi. Ekizoğlu, Odatv operasyonunun da perde arkasındaki isimlerden biri olduğu iddia ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.