Paris kutlu doğum etkinliği 2015 video Avrupa peygamber sevdalılar

Paris kutlu doğum etkinliği 2015 video Avrupa peygamber sevdalılar

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ve Medine Camii tarafından Fransa’nın Başkenti Paris’te, bu yıl beşincisi düzenlenen “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Hz. Muhammed’in kutlu doğumunu anma programı, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Her yıl giderek katılımı çoğalan Paris’teki Kutlu Doğum programı, bu yıl daha fazla büyük bir katılımla gerçekleşti. Bir çok İslami kuruluşun yanı sıra, bir çok Sivil Toplum Kuruluşunun da katıldığı programda,  katılımın  önceki yıllardan daha fazla olduğu görüldü. Aylar öncesi büyük bir çalışmayla hazırlıklara başlanılan program için, salavat kampanyası ve  siyer sınavı gibi çalışmalarda bulunuldu.

Programa  Komor  asıllı İmam Seyit Yusuf’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti  ile başlandı. Kur’an tilavetinin ardından selamlama konuşmaları, Türkçe ve Fransızca olarak Tahir Esen ve  Uğur Suiçer tarafından yapıldı.

Programa seslendirdiği ilahilerle coşkulu anlar yaşatan Vahdet İlahi Grubu duygusal ve heyecanlı anlar yaşattı.

Programın devamında Fransa’da bulunan Lübnan kökenli Al Ghadir Dernek Başkanı Muhammed Ferhat kısa bir konuşma yaptı.

Ferhat Fransızca yaptığı konuşmasında,   Allah-u Teâlâ’nın Hz. Peygambere verdiği öneme ayet ve hadislerle  değindi.

Hz Muhammed’in ümmetine verdiği öneme de değinen Ferhat, ayetler  ışığında, Peygamberimizin İslam diniyle biz ümmetine kazandırdığı nimetleri dile getirdi.   

Muhammed Ferhat’ın konuşmasından sonra sahneye çıkan Medine Camii Kız ve  Erkek  Çocuk İlahi Grubu seslendirdikleri   bir birinden güzel ilahi ve ezgilerle, katılımcılara duygusal ve heyecanlı anlar yaşattı.

Daha sonra Avrupa Fetva Komisyonu üyelerinden ve  eski Paris UOİF Başkanı Ahmed Jaballah, kısa bir  Fransızca konuşma yaptı.

Hz peygamberin tüm hayatımızda olduğuna değinen Jaballah, hareketlerimizde, ibadetlerimizde Hz. Muhammed’i görmekte olduğumuzu belirterek,  ‘’ Biz Müslümanlara düşen en büyük görev, O’nun yolunu ve sünnetini takip etmektir. Çünkü Hz Muhammed yürüyen Kur’an’dır. Bundan dolayı kurtuluşumuz, O’nun yolunu takip edip, onu örnek ve rehber edinmekle olur. Peygamberimiz (sav,) biz insanlar için rahmettir, sadece biz insanlara değil, tüm aleme rahmettir. “ şeklinde konuştu.

Ahmed Jaballah’ın   konuşmasından sonra tekrar sahneye çıkan Vahdet İlahi Gurubunun, Türkçe ve Kürtçe  olarak okuduğu Mevlid-İ Şerif,   katılımcılar tarafından çok ilgiyle dinlendi.

Okunulan mevlitten sonra  Avrupa Alimler Birliği üyelerinden Yahya Hoca günün anlam ve önemine dair  bir konuşma yaptı.

Yahya hoca konuşmasında, ’’ Peygamberimiz bir miski amberdir, Allah hepimize o kokudan koklamayı nasip etsin.   Biz insanlar, Hz. Muhammed’in önderliğine muhtacız . Kutlu doğumların  “Eşsiz önder Hz. Muhammed” temasını,   O’nun hayatında ve Allah-u Teâlâ’nın ayetlerinde görüyoruz. O’nun (sav) önderliğini kabul etmeyenler , her zaman kaybedenler olmuştur, önderliğini kabul edenler ise, her zaman kazanmıştır.

Allah-u Teala  ayetinde Hz. Peygambere hitaben buyuruyor ki, ‘Biz seni  alemlere rahmet olarak gönderdik ‘. O’nun nuruna yaklaşan, o rahmeti kazanır, uzaklaşan o rahmetten uzak  kalır ve kaybedenlerden olur.” İfadelerini kullandı.  

Yahya Hoca konuşmasının devamında, ’’Allah,  O’nu  ve O’nun davasını bütün tehlikelerden, saldırılardan, tefrikalardan korumuştur. O’nu ve davasını hayatında koruduğu gibi, O’ndan sonra,  O’nun davasını  takip edenleri de, aynı şekilde korudu ve koruyacaktır.” Deyip, sözlerini yaptığı kısa bir duayla bitirdi.

 

Yahya Hoca’nın  ilgiyle dinlenilen konuşmasından sonra, Belçika İmam Gazali İmamı ve Avrupa Alimler Birliği Üyesi Molla Abdurrahman Ortaç Hoca Kürtçe bir  konuşma yaptı .

Ortaç konuşmasında,  “ Allah-u Teala bize büyük bir nimet vermiştir, o nimet de, bizi kurtuluşa , cennete, barışa çağıran Hz Muhammed´tir.  Allahu Teala bütün insanlık içinden 124 peygamber seçmiştir. Bu 124 seçilmişin içinden ise, Hz. Muhammed’i seçmiştir. Biz de o seçilmişlerin seçilmişinin ümmeti olarak, bu nimete mazhar olmuşuz. Bu nimete şükranımızı sunmamız lazım. Bunu da O (sav) seçilmişin  davasını yüklenerek yapabiliriz.” dedi.

Molla Abdurrahman konuşmasının devamında hadislerle ve ayetlerle Allah-u Teala’nin Peygamberimize verdiği öneme değindi.

Daha sonra, Kutlu Doğum çalışmaları kapsamında  , Ocak ayından itibaren başlatılan salavat kampanyasının sonuçları açıklandı.

Buna göre,  Paris dahilinde Peygamber Sevdalıları tarafından 111 hatim, 56 bin 500 Kelime-i Tevhid, 73 bin 051 Nas suresi,  84 bin 837 Felak süresi, 517 bin 238 İhlas süresi,  4 bin  100 Yasin okunduğu, ayrıca 46 milyon salavatın çekildiği  açıklandı.

Ayni şekilde kutlu doğum çalışması bünyesinde Paris’te Avrupa Peygamber Sevdalıları platformu ile Medine Cami ortaklığında 22 Mart tarihinde Siyer Sınavında ilk 3’e  giren yarışmacılara da, ödülleri takdim edildi.

Siyer Sınavında 1. Sıraya giren Harun Suiçer’in hediyesini Paris Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Mutlu Kaymakçı tarafından takdim edildi.

Sınavda ikinciliğe giren Muhlis Ergen’e Paris Medine Cami yöneticilerinden Habib Yılmaz tarafından hediyesi takdim edildi.

Son olarak üçüncülüğe giren Kübra Felay’ın ödülü  de, Avrupa Yetim Der Başkanı  Murat Korkut tarafından verildi.

Medine Tiyatro Gurubu  tarafından hazırlanan, Peygamberimizi konu alan “Eşsiz önder Hz Muhammed” konulu kısa metraj filmi sunulduktan sonra,    Program, Paris Medine Camii İmamı ve Avrupa Alimler Cemiyeti Üyelerinden Abdullah Kaya tarafından yapılan duayla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.