Paris'te bir matbaada bir kişiyi rehin alan zanlılarla pazarlık yapılıyor

Paris'te bir matbaada bir kişiyi rehin alan zanlılarla pazarlık yapılıyor

Fransız polis kaynakları şüphelilerin bir kişiyi rehin tuttuğunu bildiriyor. Yapılan müzakerelerde şüphelilerin teslim olmayacağını söylediği ifade ediliyor. Hollande ise benzer saldırılar beklediklerini söyledi

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Cezayirli kardeşler, Paris'in kuzeyinde bir matbaada bir kişiyi rehin aldı. Kaynaklar rehinenin kadın olduğunu belirtiyor. Kauşi kardeşler polisle bağlantı kurdu. "Teslim olmayacağız" diyen Kauşi kardeşlerle polis arasındaki pazarlık devam ediyor.

Bu sabah otobanda polis ve zanlılar arasında yaşanan çatışmaların ardından, saldırganların yanlarında henüz sayısı bilinmeyen rehinelerle bir matbaa binasına girdikleri belirtildi. Polisin, eylemcilerle rehine pazarlığı sürüyor.

Eylemcilerin ilk olarak Peugeot 206 marka bir arabayı gasp ettikleri, daha sonra bir inşaatta durup oradan da birini rehin aldıkları söyleniyor. Bu arada yetkililer olayda ölü olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Operasyon Paris'teki Charles-de Gualle Havalimanı'na 40 kilometre mesafede gerçekleşiyor. Charles-de-Gualle Havalimanı'na uçakların inmesine izin verilmediği belirtiliyor.

CUMHARBAŞKANI HOLLANDE AÇIKLAMA YAPTI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande operasyonla ilgili açıklama yaptı. Güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkardıklarını belirten Hollande, "Benzer saldırılar olabilir" uyarısında bulundu.

FRANSA İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, polisin Cezayirli kardeşler Şerif ve Said Kauşi'yi aradığı bölgenin 40 kilometre yakınında bir operasyon düzenlediğini söyledi. Fransa İçişleri Bakan Cazeneuve saldırganların menzillerinde olduğunu açıkladı.

ZANLILAR: SİVİL ÖLDÜRMÜYORUZ, GİT

Bir görgü tanığı ise, Dammartin-en- Goele kasabasındaki matbaanın önünde, eylemcileri özel harekat sandığını ve yanlarına giderek ellerini sıktığını iddia etti. Görgü tanığı: "Ellerimi sıkan eylemciler, sivil öldürmüyoruz, git dediler" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.