Paris'te Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırı: 10 ölü

Paris'te Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırı: 10 ölü

Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine silahlı kişilerce saldırıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık yayın yapan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine düzenlenen silahlı baskında ilk bilgilere göre 10 kişi öldürüldü.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo Paris'teki merkezine saldırı düzenlendi, olayda 10 kişi hayatını kaybetti. Dergi, daha önce Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın karikatürünü yayınlamış, büyük tepki toplamıştı. Saldırının nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itrafiye sevk edildi.

Dergiye kimliği belirsiz bir kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 10 kişiden 6'sının durumunun ağır olduğu bildirildi. Görgü tanıklarının ifıadesine göre 2 siyah kapşonlu adam ellerindeki kalaşnikoflarla binaya girdikten sonra ellerindeki uzun namlulu silahlarla gelişi güzel ateş ettikten sonra binadan kaçarak uzaklaştığını kaydetti.

Paris'teki Richard Lenoir bulvarındaki binasına düzenlenen saldırıdan, olay yerinde bulunan polis aracı da etkilendi. Polis aracına çok sayıda kurşun isabet etti. 3 polisin yaralandığı bildirildi.

Olay yerinden görüntüler; 

HOLLANDE KABİNEYİ OLAĞANÜSTÜ TOPLUYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sladırının ardından Fransa kabinesini acil toplama kararı aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.