Paris'te Kuaşi kardeşler ve market eylemcisi operasyonda hayatlarını kaybetti

Paris'te Kuaşi kardeşler ve market eylemcisi operasyonda hayatlarını kaybetti

Fransa'da Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiğinden şüphelenilen Cherif ve Said Kouachi kardeşler ile market eylemcisi yapılan operasyonda hayatlarını kaybetti

Paris'teki Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırının faillerinin bulunduğu belirtilen binada operasyon başlatıldı. Mizah dergisine saldırı düzenleyen Şerif ve Said Kuaşi kardeşler öldürüldü. Binanın olduğu bölgeden otomatik silah sesleri duyulurken, binanın içinden dumanlar yükseliyor. Bölgede art arda dört patlama meydana geldi. 

Fransız haber ajansı AFP, Charlie Hebdo saldırısının şüphelilerinin operasyonda öldürüldüğünü duyurdu. Reuters'a konuşan hükümet yetkilisi ise operasyonun sonuçsuz kaldığını söylüyor. 

Associatede Press'te yer alan son dakika bilgisine göre Fransız polisi tarafından yapılan açıklamada şüphelilerin düzenlenen operasyonlar öldürüldükleri, rehinelerinse kurtarıldıkları belirtildi. Olay yerine ambulanslar ve itfaiye araçları sevk edildi. 

Markette tutulan rehinelerin de Fransız polisinin düzenlediği operasyonda kurtarıldığı bildirildi. Paris'te diğer rehine olayının meydana geldiği markette de hareketliliğin olduğu bildirilmişti. Marketten de silah seslerinin yükseldiği ve insanların kaçıştıkları bilgileri geliyor. Paris'teki iki bölgede de operasyonların eş zamanlı olarak başlatıldığı belirtiliyor. Marketin önüne ambulansların yanaştığı görülüyor. Marketteki insanları rehin alan kişinin de düzenlenen operasyonda öldürüldüğü belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.