Paris'te "Modern Çağda İslami Yaşam" temalı konferans düzenlendi

Paris'te "Modern Çağda İslami Yaşam" temalı konferans düzenlendi

Fransa'nın Paris kentinde faaliyet yürüten Medine Camii öncülüğünde "Modern Çağda İslami Yaşam" konulu konferans düzenlendi.

Medine Camii öncülüğünde tertiplenen program, cami imamı Abdullah Kaya tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Programın sunucusu Şuayb Uslu, programı düzenleme amaçlarının özellikle Avrupa’da İslam’ın daha iyi anlaşılması için olduğunu söyledi. Uslu, bu anlamda 2019 yılının son aylarında faaliyete giren İdeal Eğitim Vakfı Genel Başkan Yardımcısı İlahiyatçı Yunus Emiroğlu’nu konuşmacı olarak davet ettiklerini belirterek, İDEV'in çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yunus Emiroğlu, modern çağda İslami yaşamın nasıl olması gerekliğini anlattı.

Emiroğlu, "Malumunuz özelde ümmet, genelde insanlık olarak çok zor dönemden geçiyoruz. Birçoğumuz yaratılış gayemizi unutmuş, istediğimiz gibi yaşamaktayız. Lakin biz ümitsizliğe düşmüyoruz. Ne yazık ki günümüz dünyasında hep maddi yönden yaşamaktayız. Modernleşme derken bazı insanlar 'İslam modernleşmeye, teknolojiye karşı mı?' diye soruyor. Hayır! İslam bunların araç olmaktan çıkıp amaç haline dönmesine karşıdır." dedi.

İslam’ın bencilliği kabul etmediğini vurgulayan Emiroğlu, "Bizim medeniyetimizde 'komşusu aç olduğu halde tok yatan bizden değildir' düsturu var. Bizler nemelazımcılık yapamayız. Avrupa’nın birçok ülkesinde intihar seviyesi hat safhada, demek ki bir eksiklik var, refah seviyesi ile huzur gelseydi bu kadar intihar vakası olmazdı. Bizler dünyevileşmeye karşı mücadele etmek için sağlam bir imana sahip olmalıyız, hepimiz müslümanız elhamdülillah ama neye inandığımızı iyi öğrenmeliyiz. Kur’an ve sünnete sımsıkı sarılmalıyız." ifadelerini kullandı.

Emiroğlu konuşmasının devamında "O heva ve hevesinden konuşmaz, konuştuğu ancak vahiydir" ayeti kerimesini hatırlatarak, "Dolayısıyla bizler Kur’an ve sünnete özellikle bu çağda iyi sarılmamız gerekmektedir." şeklinde tavsiyede bulundu.

Konuşmanın ardından kendisine bir şiir okuması rica edilen Emiroğlu isteği kırmayıp, "şehadet" adlı duygu yüklü şiiri seslendirdi.

Program Şuayb Uslu’nun okuduğu İsmi Azam duası ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler