Park halindeki traktörün aküsünü çaldılar

Park halindeki traktörün aküsünü çaldılar

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde park halindeki traktörün aküsünü çaldılar.

Kahta'nın Yavuz Selim Mahallesi'nde fırıncılık yapan Murat Yürekli, sabah işyerine gelirken odun kırma makinasını bağladığı traktörün aküsünün çalındığını fark ettiklerini söyledi.

Sabah erken saatlerde hamur yoğurmak için fırına gelen Yürekli, odun kırmak için gelen işçilerinin, odun kırma motorunun bağlı olduğu traktörün aküsünün çalındığını fark ettiklerini, ardından gelip baktığında hem akünün hem de traktör kaputunun çalındığını gördüğünü anlattı.

İşçilerin sabah 10.30 gibi odun kırmak için geldiğini belirten Yürekli, yaşananları şöyle ifade etti:

"Arkadaşlar dün gece saat 22.30'a kadar odun kırdılar. Bayramdan önce erken bitsin diye odun kırmak için bu sabah tekrar geldiler. Hatta ben söyledim kahvaltınızı yapın. Dediler ki 'Abi biz başlayalım sonra gelip kahvaltımızı yaparız.' Daha sonra yanıma geldiler ve 'akü yok' dediler. 'Nasıl yok, kaputumu açık bıraktınız.' dedim. Bana, 'hayır motorun kaputu da yok ki zaten' dediler. Geldim ki ne akü var ne de başka bir şey. Bu işçilerin ekmek kapısı, rızık kapısı bir de neyine tenezzül edip çalıyorlar. Bu adamlar şimdi ne yapacak. Benim işimde bir aksama yok, bayramdır tatildeyiz. Bu işçilere yazık oldu. Odunları bitirip paralarını alacaktılar, ama bitiremediler. Şimdi paralarını da alamayacaklar. Bayram arifesinde biz bir miktarını vereceğiz, harçlıksız kalmasınlar. Olan adamlara oldu işleri aksadı, yazık günah."

Hırsızlık olayıyla ilgili şikâyette bulunacağını belirten Yürekli, 'umarım akü bulunur ve hırsızlar gereken cezayı bulur' dedi. (Ömer Faruk Aydın - İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.