Parmak bebek yaşam mücadelesini kazandı

Parmak bebek yaşam mücadelesini kazandı

Gaziantep'te 730 gram olarak dünyaya gelen İlknur Ecem bebek, 4 aylık tedavi sürecinin ardından 2 kilo 400 grama ulaşarak hastaneden taburcu edildi.

Gaziantep'teki özel bir hastanede 730 gram olarak dünyaya gelen İlknur Ecem bebek, 4 aylık tedavi sürecinin ardından 2 kilo 400 grama ulaşarak yaşam mücadelesini kazandı ve hastaneden taburcu edildi.

Gaziantep'te ikamet eden Gülderen ve Sinan Döner çiftinin, 4 ay önce erken doğuma bağlı olarak prematüre bebekleri dünyaya geldi. Ailesinin, ismini İlknur Ecem koyduğu ve 730 gram olarak doğan bebek, gelişimini tamamlayabilmesi için hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesine alındı.

Yoğun bakımda 4 aylık bir tedavi sürecinin ardından, hayata tutunarak 2 kilo 400 grama ulaşan Ecem bebek, hastaneden evine gönderildi.

Kızlarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına almanın sevincini yaşayan Döner çifti, bu zorlu süreçte kendileriyle yakından ilgilenen Prof. Dr. Ercan Sivaslı ve hastane personeline teşekkür etti.

Konuyla ilgili bir açıklama Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ercan Sivaslı,"Normalde 37 haftanın altında doğan bebekler ya hayatını kaybediyor ya da solunum ve sinir sistemi, işitme, görme ve daha sonraki yaşlarda da bilişsel fonksiyonlarda ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor. Bu nedenle erken doğan bebekler için tam donanımlı Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri büyük önem kazanıyor. 730 gram ağırlığında doğan Ecem bebek, yoğun bakım ünitemizde yaklaşık 4 ay tedavi gördü. Hastanemizin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde bebeğimizin nörolojik ve normal gelişimini sağlamak için üstün çaba sarf ettik. Bu çabamız da sonuç verdi. Bebeğimiz, 2 kilo 400 gram ağırlığında ailesine kavuşmuştur. Bu sevinci paylaşmanın mutluğunu yaşıyoruz." dedi.

Mutluluğunu kelimelerle anlatamayacağını söyleyen Gülderen Döner de, "İlk bebeğimiz ve biz de çok heyecanlıydık. Erken doğduğu için çok üzüldük. Bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım. Ancak yeni doğan ünitesinde tedavi altına alınan bebeklere karşı burada gösterilen ilgi ve duyarlılığı görünce çok rahatladım. Her gün bebeğimin biraz daha iyiye gittiğini görünce çok mutlu oldum. 730 gram doğan bebeğim, tedavi sonrası 2 kilo 400 grama ulaştı. Yenidoğan Yoğun Bakım doktorumuz Prof. Dr. Ercan Sivaslı başta olmak üzere, çalışma ekibine gösterdikleri çaba ve emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Baba Sinan Döner ise, bebeklerinin sağlığına kavuşması için çaba sarf eden doktor, hemşire ve yardımcı personele teşekkür etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.