Patlayan su borusu sebebiyle iş yerleri su altında kaldı

Patlayan su borusu sebebiyle iş yerleri su altında kaldı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde patlayan içme suyu şebekesi yoları göle çevirirken, bölgede bulunan evlerin ve işyerlerinin sular altında kalmasına neden oldu.

Mardin’in Nusaybin ilçesinden Artuklu ve Kızıltepe ilçelerine giden içme suyu şebekesinin patlaması sonucu yollar göle dönerken, çevrede bulunan ev ve iş yerleri su ve çamurun içinde kaldı.

Nusaybin İlçesi İpekyolu Mahallesinde DEDAŞ’ın çalışmaları sebebiyle dün patlayan su isale hattının çevreye büyük bir felaket getirdiğini belirten mahalle sakinleri, bilinçsizce yapılan çalışmalardan dolayı tepki gösterdiler.

Su baskını sebebiyle iş yerlerinin zarar gördüğünü belirten Aydın Oran, “Dün, iş yerlerimizi su basarak içerisi çamur doldu. Bu iş yerlerinin bazıları temizliğini yaptı bazıları da halen çamur dolu. Büro malzemelerimizin tahtaları şişti, evraklarımız zarar gördü.” diyerek yaşadıklarını tepki gösterdi.

MARSU’ya ait iş makinalarıyla patlayan su borusu bölgesinde yaklaşık 10 metre büyüklüğünde açılan bir çukur ile suyun yayılması engellenirken, çukurun içindeki su kepçe ve kovalarla boşaltarak tahliye edildi. Su tahliyesi bitikten sonra yaklaşık 1 metre genişliğindeki su borusu kırığı onarıldı. (Cihat Şayık-İLKHA)
















































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.