Patnos kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Patnos kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı’nın Patnos ilçesinde Kutlu Doğum Programı düzenlendi. Programın düzenlendiği halı saha tıklım tıklım doldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı’nın Patnos ilçesinde Hz Muhammed’in (sav) doğumunun1444’üncü yıldönümünde, “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı 3’üncüsü düzenlenen Kutlu Doğum Programı gerçekleştirdi.

Halı sahada gerçekleşen programa halk yoğun bir katlım gösterdi. Halkın ilgisinden dolayı halı saha hınca hınç doldu.

Patnoslular etkinliğe saatler kala alanda hazır bulunmaları görüldü.

Bayan ve erkeklerin ayrı yerlerde takip ettikleri, gençlerin ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte dalgalanan tevhid bayrakları ve getirilen tekbirler etkinlikte coşkulu bir hava oluşturdu.

Halim Koç’un sunduğu etkinlik, Yakup Kaya’nın okuduğu Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'in ardından ilahilerle devam etti.

Ardından Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı.

Programda bir konuşma yapan Eğitimci Mustafa Akyol, Allah’ın sevgisini kazanmanın Resulü sevmekten geçtiğini kaydetti.

Hesap gününde bütün insanların önderleri ile Allah’ın huzuruna çıkacaklarını ifade eden, Akyol,  "Bizler kiminle birlikte çağrılmak onunla birlikte Allah’ın huzuruna çıkmak istiyorsak onu önder edinmeli ve izinde gitmeliyiz. Biz Müslümanlara düşen, önderimiz olan Hz. Resulullah’ın peşinden gitmeli ve O’nu takip etmeliyiz. Allah peygamberlerini biz insanlara önder olarak göndermiştir. İnsanlara önderlik edecek kişiler eğer Allah’a ibadet etmiyorsa, namaz kılmıyorsa, zekat vermiyorsa, hayır işlemiyorsa ve hidayeti emretmiyorsa bu kişiler bize önder olamazlar. Bize önder olmaya layık değildirler. Sahabeler Peygamberi nasıl önder almışlardı. Bu durumu iyi irdelemeliyiz. Eğer biz Allah’ı seviyorsak sahabelerin sevgisi gibi bir sevgi peygamberimize beslemeliyiz. Eğer de Allah’ın bizi sevmesini istiyorsak yine Hz. Peygamber’e uymalıyız. Eğer Allah’ın bizi bağışlamasını ve merhamet etmesini istiyorsak yine Hz Peygamber’e uymak zorundayız. “ dedi.

Daha sonra İTTİHAD üyesi Abdulbari Durmaz Kürtçe konuşma yaptı. Duygusal olarak yaptığı konuşması sık sık tekbirlerle kesilen Durmaz, Hz. Resulullah döneminden kesitler aktardı. Konuşması sırasında katılımcıların gözyaşlarına hakim olmadığı gözlemlendi.

Konuşmasında Hz. Resulullah’a selam gönderen Durmaz, ” Allah sizlere değer versin inşallah. Hz. Resulullah ‘Kim kimi severse Kıyamet günü onunla beraber olur’ diyor. Ey Allah’ın Resulü biz Kürdistan’ın Serhad’ın da seni seviyoruz. Mahşer günü şefaatinden bizleri mahrum eyleme Ya Resulullah. Ey Resulullah seni görmeden iman ettik ve sevdik. Ya Resulullah Patnoslular sana olan sevdalarından ana, babalarını, evlatlarını, eşlerini feda etmeye hazırdırlar. Çünkü seni çok seviyoruz. “ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilere iştirak eden Patnoslular tekbir ve salavatlar getirdi.

Program Burhan Aslan’ın yaptığı dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.