Patnos'ta 7 PKK’li tutuklandı

Patnos'ta 7 PKK’li tutuklandı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde 7 kişi PKK'ye üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Değirmendüzü köyünde 27 Ağustos 2015 günü “Yol kesme faaliyetinde sabotaj ve kundaklama” ve 17 Ekim 2015 günü Eskikonak köyünde “Kasten adam öldürme” suçlarını işledikleri ve PKK’lilere yardım ettikleri gerekçesi ile 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ağrı Valiliği tarafından konu hakkında yapılan basın açıklamasında, bahsi geçen olaylara katıldıkları tespit edilen H.K, B.K, S.K, N.K, K.V ve M.K isimli 6 şahsın yapılan operasyonlar neticesinde göz altına alındıkları belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında, “Söz konusu şahısların evlerinde yapılan aramada; çeşitli şahsi malzeme, 5 adet PKK mensuplarına ait poster, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 13 adet tabanca fişeği, 13 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen tarihi obje, 8 adet av fişeği ele geçirildi.” Denildi.

Açıklamanın sonunda,  H.K, B.K, S.K, N.K, K.V ve M.K isimli 6 kişi ve Diyarbakır İlinde olduğu tespit edilen S.G isimli bir kişinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.