Pehlivantaşı Tünelleri’nde ışık göründü

Pehlivantaşı Tünelleri’nde ışık göründü

Rize Merkez Pehlivantaşı Duble Yolu’nun Pehlivantaşı Tünellerinde iki taraftan devam eden çalışmalar neticesinde tüneller birleştirildi.

Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve çok sayıda yetkilinin katıldığı incelemede iki tünelin birleştirilmesi aşamasına tanık olundu.

Rize Milletvekili Hasan Karal, “Yaklaşık olarak 5 buçuk kilometrelik olan Rize Merkez Pehlivantaşı duble yolumuz, Rize’mizin geleceğine ışık tutup damga vuracak olan büyük bir vizyonun da bir emaresidir. Rize Belediyemizin de şehrimizi arka  taraflara çekebilme noktasındaki imar çalışmaları da peşinen başlayacaktır. Bu vurulan kazmaların gerisi geliyor mu diye merak eden dostlarımıza da güzel bir ışık göstermiş olacağız. Devletimiz çalışıyor. Bizler de siyasiler olarak bütün bu yatırımları bir fiil takip ediyoruz” dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Kasap, “Kuzey-Güney Birleşmesi olarak ifade ettiğimiz projenin şu anda uygulama safhasındayız. Bu çalışmalar bize, Rize’de şehir merkezinde de olsa, kırsal kesimde de olsa, yatırımın ve çalışmanın ne kadar maliyetli ve zor olduğunu gösteriyor. İster istemez bu tür mega projelerle ulaşım çalışmalarımızı yapmak durumunda kalıyoruz. Bu ve buna benzer projelerimizle birlikte şehir merkezimizin geniş bir alana ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki yılların Rize’sinin temellerini şimdiden atıyoruz. Bu şekilde Rize’nin merkez olarak hem güneye doğru açılması sağlanırken, sahilde de oluşturacağımız kentsel dönüşümlerle şehrimizin daha yaşanabilir ve modern bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.  (İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.