Pembe otobüste amacımız pozitif ayrımcılık

Pembe otobüste amacımız pozitif ayrımcılık

Saadet partisi (SP) Van İl Başkanı Özay ilhan, Türkiye’de pembe otobüs uygulaması konusunda yıllardır çalışma yaptıklarını, bunda amaçlarının kadınlar için "pozitif ayrımcılık" olduğunu söyledi.

Van’la ilgili birçok konuda sorunların tespiti ve çözümleri için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Saadet partisi (SP) Van İl Başkanı Özay ilhan, Türkiye’de pembe otobüs uygulaması konusunda yıllardır çalışma yaptıklarını, bunda amaçlarının kadınlar için "pozitif ayrımcılık" olduğunu söyledi.

İlhan, "Özellikle büyük şehirlerde pozitif ayrımcılık adına pembe otobüs olmasına tarafız. Van’da yapılan çalışma ile alakalı sokakta imza toplayanların erkek olduğu konusunda gerek yazılı medyada, gerek sosyal medyada bazı eleştirilere şahit olduk. Her şeyden önce ifade etmek isteriz ki, zaten sokakta imza toplayamayan kadınlar pembe otobüse binecektir. Bu insanların, örf, adet, gelenek ve inançlarının gereği, erkeklerle iç içe olmamaktan kaynaklı bir durumdur. Zaten bir insan sokakta imza topluyorsa, bu insan her otobüse de biner, bunda sıkıntı olmaz. Pembe otobüste amaç, kadınlara pozitif ayrımcılıktır. Ben şundan yüzde yüz eminim ki pembe otobüs olursa onu kullanacak bacılarımız açığıyla kapalısıyla bu şehrin insanı olacaktır ve burada bir farklılık oluşturulacaktır. Bizler İslami kimliğe sahip olan bacılarımızın, kardeşlerimizin daha rahat bir yolculuk etmesi için elimizden geleni yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.