Pence: ABD ve Türkiye, Suriye’de ateşkese karar verdi

Pence: ABD ve Türkiye, Suriye’de ateşkese karar verdi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "ABD ve Türkiye, Suriye’de ateşkese karar vermiştir.YPG 5 gün içinde güvenli bölgeden çekilecek." dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından "ABD ve Türkiye, Suriye’de ateşkese karar vermiştir.  YPG 5 gün içinde güvenli bölgeden çekilecek." dedi.

Pence'in konuşmalarında öne çıkanlar şöyle:

İdaremiz, Suriye savunma güçleriyle iletişim içerisinde onların yaklaşık 20 millik alandan Türkiye'nin güney sınırlarından çekilmelerini sağlayacaktır.

Bunun için Türkiye ile yapılan anlaşma var. Kobani halkına karşı herhangi bir harekat yapılmayacak.

Bu sınır bölgede güvenlik sağlanacaktır. Bugünkü anlaşmaya ek olarak Türkiye ve ABD kuzeydoğu Suriye'de DEAŞ'ın faaliyetlerini durdurma konusunda karar vermişlerdir.

Türkiye Suriye operasyonunu başlattıktan 1 hafta sonra ABD ile Türkiye birlikte ateşkes kararı almıştır. ABD, YPG'nin 120 saat içinde güvenli bölgeden çekilmesini sağlayacak. Bu bittikten sonra Türkiye kalıcı bir ateşkesi kabul ediyor. ABD, Türkiye ile birlikte çalışacak.

ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı karar önemli sonuçlara yol açacaktır.

Türkiye'yle yaptığımız anlaşmanın içerisinde ateşkesin uygulanması sayesinde ABD'nin artık Türkiye'ye başka yaptırım yapmayacağı koşulu var. Ayrıca kalıcı ateşkes olduktan sonra şu an uygulanan ekonomik yaptırımlar da geri çekilecek.

Amerika, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonuna kesinlikle karşıdır.

Şimdi bu anlaşmanın uygulanması konusunda işbirliği yapacağız. Ekibimiz çalışmalara başladı. YPG'nin güvenli bölgeden geri çekilmesi konusunda kolaylaştırıcılık rolümüzü uygulayacağız, bu bölgeye barış ve güveni geri getireceğiz.

Türkiye ile olan taahhüdümüz içerisinde YPG üyeleriyle birlikte çalışacağımız hususu var ve SDG ile birlikte çalışacağız.

120 saat içinde geri çekilme tamamlanacak. Bu 120 saat başladı bile. Aşağı yukarı sınırın 20 mil güneyi.

Türkiye bu noktada bir ateşkes uygulayarak bu düzenli geri çekilmenin sağlanmasını etkileyecek. Böylece YPG'nin çekilmesi sağlanacak.

Suriye'deki Kürt topluluklarıyla çok güçlü ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerin arkasında durmaya devam edeceğiz. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler