"Peşinden gidilecek tek önder Hz. Muhammed’dir"

"Peşinden gidilecek tek önder Hz. Muhammed’dir"

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Kırkpınar Mahallesi'nde Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Nezir Tunç, peşinden gidilecek tek önderin Hz Muhammed olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Kırkpınar Mahallesi'nde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Mahalle halkının davet edildiği etkinlik öncesinde cami hoparlöründen etkinlik için anons yapıldı.

Sunuculuğunu İsmail Çakmak’ın yaptığı etkinlik, Remzi Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra etkinlik, Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun seslendirdiği Mevlidi Şerif ile devam etti.

Mevlidi Şerifin ardından bir konuşma yapan İlahiyatçı Nezir Tunç, arkasından gidilecek yegâne önderin Hz. Muhammed olduğunu belirtti.

Hz Muhammed'in verdiği reçeteyi hayatlara tatbik edilmesi gerektiğini belirten Tunç, “Kimi siyasetçilerin, kimi artistlerin, kimi futbolcuların, kimi başka kişilerin peşinden giderken biz diyoruz ki peşinden gidilecek tek önderimiz Hz. Muhammed’dir. Oysa biz öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki 23 yıl gibi kısa bir sürede hicazda bulunan bedevileri en medeni hale getirmiştir. İşte o peygamberin ümmeti olan bizler bugün zelil olmuşuz. Bugün başımız eğik olmuş. Neden biliyor musunuz? Çünkü biz Müslümanlar Peygamberimizin verdiği reçeteyi hayatımızda tatbik etmiyoruz. Eğer kardeşliği istiyorsak onu hayatımızda örnek almalıyız.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların tüm farklılıklarına rağmen bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Tunç, “Kimimiz ticaretini, kimimiz makam ve mevkisini öne sürerek Hz. Muhammed’in önderliğinde bir araya gelemiyoruz. Onun için zülüm altındayız, ümmet can çekişiyor. Dikkat edin birkaç aydır bizim coğrafyamızda o kadar kaos ve kargaşa var ki, hem ekonomik açıdan hem sosyal açıdan baktığımızda hep zulüm görüyoruz. İki ateş ortasında sıkışmış kalmışız. Eğer bu ateşten kurtulmak istiyorsak Kürt’üyle, Türkü’yle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle, Laz’ıyla kardeş olup Hz. Muhammed’in yolundan gitmeliyiz. Bunun dışında bizi kurtuluşa götürecek hiçbir şey yoktur. Onun yolundan gitmediğimiz zaman gücümüz gider, kuvvetimiz dağılır. Ondan sonra leş kargaları üzerimize üşüşürler.“ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeniden sahneye çıkan Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirerek halkı coşturmaya devam etti. Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği etkinlik, mahalle imamı Bahattin Doğan’ın yaptığı dua ile son buldu. (Mustafa Gül-Ramazan Casuk-İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.