Peşmerge güçleri, Türkiye sınırındaki Metina Dağı’na konuşlandı

Peşmerge güçleri, Türkiye sınırındaki Metina Dağı’na konuşlandı

Peşmerge Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Cemal Muhammed Eminki, Peşmerge Zerevani güçlerinin Duhok’taki Metina Dağı’na konuşlandığını açıkladı.

Tuğgeneral Eminki, “Peşmerge birliklerinin sınır bölgelerine yerleştirilmesi ilk değil. Daha önce IŞİD savaşı nedeniyle bu bölgelerdeki güçler kaydırılmıştı. Belli bir düzeyde güvenlik boşluğu doğduğu için tekrar bu bölgelere Peşmerge yerleştirilmesi ihtiyacı olduğu hissedildi.” dedi.

Peşmerge birliklerinin sınırdaki hassas bölgelerde görevlendirileceğini belirten Eminki, “Irak Sınır Muhafızları 1’inci Birliği Zaho’daki sınır bölgesine yerleşmişti. Peşmerge Duhok Komutanlığı da sınırda birkaç yeri tuttu.” ifadelerini kullandı.

Eminki, Irak Sınır Muhafızları ile Peşmerge arasında koordinasyon olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin sınırda sürdürdüğü operasyonun başlangıcında Bağdat’tan askeri bir heyet gelip bölgede incelemelerde bulunmuştu. Bağdat, sınırdaki hareketlilik konusunda iki taraf arasında koordine olmasını istiyor.” şeklinde konuştu. 

Duhok sınırları içerisindeki stratejik Metina Dağı, kuzeyden Hakkari’nin Çukurca ve Beytuşşebap ilçesi sınırlarında bulunuyor.

İLKHA


Peşmerge güçleri, Türkiye sınırındaki Metina Dağı’na konuşlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.