Peygamber Efendimizin mesajlarıyla o karanlık dünya aydınlandı

Peygamber Efendimizin mesajlarıyla o karanlık dünya aydınlandı

Bitlis İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programında konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, o cahili dönemin Peygamber Efendimizin mesajlarıyla aydınlandığına vurgu yaptı.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, “Hazreti Peygamber ve Aile” temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ve ilahilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü M. Feysal Geylani, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi vesselem) hayatı incelendiğinde insanlık için çok önemli kurtuluş reçetelerinin olduğunu belirtti.

Geylani, “Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim'de Allah, ‘Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.’ diyerek bize tanıtıyor. Gerçekten Peygamber Efendimizin hayatını incelediğimiz zaman insanlık için çok büyük kurtuluş reçeteleri, insanlığın kurtuluşu için çok büyük mesajlar vardır. Peygamber Efendimiz, 571 yılında Mekke’de dünyaya teşrif ederken, insanlık cehalet içindeydi. Zulüm arşı alaya yükselmişti. O cehalet dönemini şair şiirinde şöyle tanıtıyor, ‘Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta;dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!’” dedi.

Peygamber Efendimizin mesajlarıyla o karanlık dünyanın aydınlandığını dile getiren Geylani, şunları söyledi:

“Gerçekten bu cehalet döneminde insanlık, tüm değer yargılarını yitirmiş, kadınlar bir eşya gibi alınıp satılıyor, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor. İşte böyle bir cehalet içinde Peygamber Efendimiz 23 yıllık Peygamberlik vazifesinde İslam’ın o güzelliklerini, o cahili topluma anlatı. Bugün bir buçuk milyar İslam âlemi, 57 İslam ülkesi vardır. Peygamber Efendimiz o cahiliye döneminde İslam’ın rahle-i tedrisinde eğitim alan sahabeyi kirama şunu öğretti, ‘Kendi nefsiniz için istediğinizi, din kardeşiniz için istemedikçe kâmil mümin olamazsınız.’ O rahle-i tedrisattan eğitim alan sahabeyi kiram, dünyaya ışık saçtı. Peygamber Efendimizin mesajlarıyla o karanlık dünya aydınlandı.”

Programda, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İslam İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi M. Zahid Kuldaş tarafından ailenin önemine binaen bir sunum yapıldı. Programda İl Müftüsü M. Feysal Geylani tarafından, Bitlis Valisi Oktay Çağatay’a desteklerinden dolayı tablo takdim edildi.

Düzenlene programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Müftüsü M. Feysal Geylani, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.