Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla sahabe ayı etkinliği düzenleyecek

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla sahabe ayı etkinliği düzenleyecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu akşam saat 19.00'da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla program düzenliyor.

Kasım ayının sahabe ayı olması münasebetiyle birtakım programlar düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Ubeydullah Bin Cerrah ve Zeyneb Binti Ali Radıyallahu anhum'un hayatının ele alındığı etkinlik tertipliyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkilileri, yapacakları bu tür etkinliklerle toplumun ıslahını amaçladıklarını belirterek bu anlamda Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatının önemli olduğunu ve O'nun misyonunun insanlara ulaştırılabilmesi için bizzat Peygamberimizin dizinin dibinde yetişen ve talebeleri hükmünde olan sahabelerin hayat mücadelelerinin anlaşılması gerektiğini açıklamasında bulundu.

Düzenlenecek bu tür etkinliklerle toplumun Sahabelerin Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'a olan bağlılığını; küfür, zulüm ve şirkle olan mücadele ile kahramanlıklarını öğrenebileceklerinin ifade edildiği açıklamada, Türkiye'nin birçok ilinde yapılmakta olan bu etkinliğe katılım çağrısı yapıldı.

Çağrıda, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda Diyarbakır'da bu akşam saat 19.00'da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde bir etkinliğimiz olacaktır. Tüm Müslüman kardeşlerimizi bu programa davet ediyoruz. Bu fırsatı kaçırmasınlar. İnşallah hayırlara vesile olacaktır." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler