Peygamber Sevdalıları Gaziantep'te bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Gaziantep'te bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programına halk, yoğun ilgi gösterdi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının ardından Allah'ın Müslümanlara ikramı olan Ramazan Bayramı'nda Gaziantep'te camiler doldu taştı. Vatandaşlar, bayram namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren Ulu Camii başta olmak üzere kentteki tarihi camilere akın etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Müslümanları bir araya getiren bayramlaşma programı da Ulu Camii’nde düzenlendi. Ramazan Bayramı dolayısıyla cami avlusunda düzenlenen programda renkli görüntüler oluşurken, bayramlaşma programı büyük bir ilgi gördü.

Gaziantep’in en büyük camisi olan Ulu Camii’de düzenlenen bayramlaşma programı için camiye gelen Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörlüğü yetkilileri, üye ve gönüllüleri, bayramı konu alan vaazı dinledikten sonra halk ile birlikte bayram namazını eda ettiler.

Ramazan Bayramı'nın büyük bir coşku ile karşılandığı etkinlikte, bayrama kavuşmanın sevinci yaşandı. Cemaatle kılınan bayram namazının ardından cami çıkışında vatandaşlara gül suyu, çikolata ve şeker ikram edildi.

Babalarıyla bayram namazına gelen çocuklar camilerde renkli görüntüler oluştururken, Müslümanlar ise bayramına ulaşmanın sevincini yaşadı. Gaziantep Ulu Camii'de kılınan bayram namazının ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından caminin avlusunda düzenlenen geleneksel bayramlaşma merasimine ise halk yoğun bir ilgi gösterdi.

Müslümanların bir taraftan Ramazan Bayramı'na girmenin sevincini yaşarken, bir yandan da rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sona ermesinin burukluğunu yaşadığı görüldü.

Ulu Camide bayram namazından sonra başlayan bayramlaşma programında oluşturulan bayramlaşma halkasıyla bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, salavat ve tekbirler eşliğinde bayramlaştıktan sonra vatandaşlara gül suyu ile çikolata ikram edildi.

Bayramlaşma programının ardından açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep İl Koordinatörlüğü yetkililerinden Ekrem Kaplan, bayramlaşma programlarının halk tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi.

Kaplan, “Öncelikle tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum ve hayırlara vesile olmasını, ihtilafların son bulduğu, kardeşliğin pekiştiği, ümmet ruhunun dirildiği bir bayram olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Müslümanlara birlik olduklarının mesajını vermek için her yıl geleneksel olarak bayramlaşma etkinliği ile halk ile bir araya geldiklerini ve halkın bayramlaşma programına büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Kaplan, “Biz Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bayramlaşma merasimimizi bu yıl şehrimizin en büyük camisinde vatandaşlarımızla beraber bayramlaşarak geçirdik. Sabahın erken saatlerinde şehrin dört bir yanından üyelerimiz ve Gaziantep halkı Ulu Camii'ne akın etti. Bizde üyelerimizle beraber gelip Gaziantep'in en büyük camisi Ulu Camii'nde bayramlaşma merasimimizi düzenledik.” ifadelerini kullandı.

“Bayram; Ramazan ibadetinin bir karşılığıdır”

Bayramların ve bu tür programların kardeşlik ortamını sağladığını belirten Kaplan, “Bayram; aslında Ramazan ibadetinin bir karşılığı ve yapılan bu güzel amellerin Rabbimiz tarafından bize bir hediyesidir. Bayramlar kardeşliktir, huzurdur, birlikteliktir, sıla-i rahimdir, ikramdır ve bayramlar gerçekten hani ‘hayat bayram olsa’ derler gerçekten hayat her zaman bu günkü gibi bayram olsa güzel olur. Herkesin gözleri gülüyor, gülücükler saçıyor. Herkes birbiri ile musafahalaşıyor, kardeş olduğunun insan farkına varıyor. Bayramda bir olduğunun ve birlik olduğunun farkına varıyor. Rabbim her günümüzü bayram eylesin.” temennisinde bulundu.

“Güzel bir kardeşlik ortamı sağlanıyor”

Kaplan, “Zaten biz de Peygamber Sevdalıları olarak unutulmaya yüz tutmuş bu bayramın güzelliklerini hep beraber yaşayalım diye bu bayramlaşma programını organize ettik. Gerçekten baktığımız zaman hiç birbirini tanımayan insanlar kaynaşıyor, ‘hayırlı bayramlar’ diyor birbirleriyle de musafahalaşıyor. Birbirlerine baktıkları zaman gözlerinin içi gülüyor, gülüşüyorlar. Bu gerçekten bizim için çok güzel bir duygu ve bayramlar Rabbimizin bize büyük bir lütfudur.” diye konuştu.

Bayramlaşma etkinliğine HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve il yönetimi, ilçe başkanları ile STK yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.