Peygamber Sevdalıları ile Mustazaflar Cemiyeti'nden İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya tepki

Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Adnan Akgönül ile Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Murat Aslan, İsveç'teki bir siyasetçinin Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırısına İslam ülkelerinin yöneticilerinin ve halkının gerekli tepki vermeye davet etti.

Tarih boyunca İslam'ı hazmedemeyenlerin, kirli emellerini gerçekleştirmek için bulundukları yerlerde Kur'an-ı Kerim'e, İslami değerlere, mukaddesata saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Adnan Akgönül, bu saldırıların geçmişte amacına ulaşmadığı gibi günümüzde de ulaşmayacağını söyledi.

İslam'a ve mukaddesatlarına yönelik saldırıların Müslümanların Kur'an'a olan bağlılıklarını daha da güçlendirdiğine işaret eden Akgönül, "İslam ülkeleri bir bütün halinde dik duruş gösterirlerse ve bu yapılanlara karşı muazzam bir tepkiyi en üst perdede gösterecek olurlarsa inşallah bu tür teşebbüste bulunanlar hedeflerine ulaşamayacaklar ve karşılarında bulunan muazzam bir İslam Birliği karşısında eriyip gideceklerdir." diye konuştu.


"Buna karşılık verilecek en güzel mesaj Kur'an'a daha fazla sarılmaktır"

Akgönül, "Kur'an o kadar muazzam bir ilahi kaynak ki Kur'an insanların hayatını değiştirecek muazzam bir etkiye sahip olduğundan dolayı İslam dışı güçler bunu fark ettiklerinden dolayı Müslümanların Kur'an'la bağlarını koparmaya çalışıyorlar. Bin bir fırıldakla, bin bir çeşit oyunla, düzenbazlıkla, hileyle bu işi yapmaya çalıştılar, fakat Müslümanların içinden Kur'an sevgisini, Kur'an bağlılığını koparamadılar. Şimdi ise tahrik niyetiyle, kendi egolarını tatmin niyetiyle böyle bir teşebbüste bulunuyorlar. Buna karşılık verilecek en güzel mesaj Kur'an'a daha fazla sarılmak, Kur'an'ı okumak, Kur'an'la amel etmek, Kur'an'ın misyonuna göre hayatımızı hem bireysel hem toplumsal olarak dizayn etmektir." ifadelerini kullandı.

Hükümet yetkililerine çağrıda bulunan Akgönül, "Bu yapılanlar bütün Müslümanlara yapılmış bir saldırıdır. Yetkilelir en üst perdeden, diplomatik olarak yapacakları en ciddi tepkilerini göstersinler, bu tepkilerini gösterdiğinde Müslüman halk, kamuoyu da onlarla beraber olacaktır. İsveç hükümetine karşı diplomatik bağlarını koparmak dahil her türlü adımları atmalarını bekliyoruz." dedi.

"Allah'ın nurunu, ağızlarıyla söndürmeye çalışmaları beyhudedir"

Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Murat Aslan ise Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların hayat rehberi olduğuna işaret ederek, yapılan saldırıların hiçbir zaman neticeye ulaşmayacağını kaydetti.

Aslan, "Allah, 1400 yıl önce, bu Kur'an'ı bize gönderdi ve kıyamete kadar da koruyacağını vaat etti. Bundan yana bir çekincemiz ve şüphemiz yoktur. Allah'ın nurunu, ağızlarıyla söndürmeye çalışmaları beyhudedir, herhangi bir işe yaramayacaktır. Bu çalışmaları, bu gayretleri neticeye ulaşmayacaktır. Rabbim nasip etse Batman'da 22 Ocak Pazar günü 'Kur'an'a sahip çık' mitingi düzenlenecek. Kur'an Nesli Platformu'nun düzenlemiş olduğu bu etkinliğe biz Mustazaflar Cemiyeti olarak destek veriyoruz. Kadını çocuğu, erkeği yaşlısıyla herkesi, tüm kardeşlerimizi, tüm üye ve gönüllülerimizi bu lanetleme mitingine davet ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.