​Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa’da bayramlaştı

​Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa’da bayramlaştı

Şanlıurfa’da,Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Şanlıurfalılar salavatlar eşliğinde bayramlaştı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Ramazan Bayramı münasebetiyle geleneksel bayramlaşma töreni düzenlendi.

Ramazan ayını kavurucu sıcaklara rağmen oruç, ibadet, zikir, infak ve mukabelerle geçiren Şanlıurfalılar, Allah’ın Ramazan ayını ihya edenlere hediye olarak sunduğu Ramazan Bayramı’nı da aynı ruha uygun olarak idrak etmeye çalıştı.

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Hasan Paşa Camisinde kılınan ikindi namazının ardından salavatlar eşliğinde musafaha ederek bayramlaşan Şanlıurfalılar, buradan tüm İslam âlemine birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Bayramlaşma töreninde konuşan Avukat Emin Güneş Müslümanların gerçek bayramlarını Amerika’nın kolunu kırılmasıyla yaşayacaklarını ifade etti.

İslam coğrafyasındaki tüm olumsuzluklara rağmen bayramı yaşayacaklarını belirten Güneş, “Bayramlar kuşkusuz müminlerin mutluluk günleridir. Bugün yaralı bir coğrafyada yaşıyoruz. İslam coğrafyasının birçok yerinde kan akıyor. Zindanlar esirlerimiz ve tutsaklarımız var. Kamplarda muhasara altında açlık çeken kardeşlerimiz var. Düşmanlarımızın bizlere bayramları zehir etmek istemelerine rağmen elhamdülillah bayram yapıyoruz. Allah’ın ve Resul’ünün bu ikramını kabul ediyoruz. Başımızın üstüne koyuyoruz ve bayram yapıyoruz.” diye konuştu.

“Amerika’nın pençesi coğrafyamızdan çekilir, kolları kırılırsa o zaman gerçek bayramları yapmış oluruz”

Müslümanlara en vahşi saldırıların bayramlarda yaşandığına dikkat çeken Güneş, “Bayramlar İslam’ın şiarlarındandır. Ondan dolayı özellikle bayramlarda Müslümanlara saldırılar olmuştur. Hatırlayın Kurban Bayramı’mızı kana bulamak istediler ama biz buna rağmen bayram yapmaya devam ettik ve devam edeceğiz. Bizim asıl bayramlarımız ne zaman? Ne zamanki vahşi Amerika’nın pençesi coğrafyamızdan çekilir, kolları kırılırsa biz o zaman gerçek bayramları yapmış oluruz.  O zaman Halilullah’ın emanetine sahip çıkmış oluruz. O zaman Habibullah’ın dediği bayramları yapmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

“Âlimlerimiz ümmete öncülük yapmalıdır, bedeller ödemelidir”

Ümmetin tüm fertlerinin özellikle âlimlerin halka İslam düşmanlarını iyi tanıtması gerektiğini ifade eden Güneş, “Kuşkusuz Amerikalılar, İngilizler’den kötüdür. İngilizler’de Amerikalılar’dan kötüdür. Rusya her ikisinden de kötü ve necistir. Tamamı necis bunların, bu necasetlerin bu topraklardan temizlenmesi lazım. Bizim ümmetin tüm fertlerinden beklediğimiz şudur?  Hocalarımız sadece cuma günleri okudukları bir vaazla yetinmemelidir. Âlimlerimiz ümmete öncülük yapmalıdır, bedeller ödemelidir. Müslümanlara asıl düşmanlarını anlatmalıdırlar. Bu ümmetin en azılı düşmanları Amerikalıların, Batılıların, Haçlıların ve küresel Emperyalizmin kolları dirseklerine kadar gençlerimizin kanlarına bulanmıştır. Bizim bu kolları kırmamız lazım.” şeklinde konuştu.

“Bizim izzetimiz ancak kâfirlerle savaşı göze alabilmektir”

İslam düşmanlarından gelecek zararlardan emin olmanın yolunun onlarla diyalogdan geçmediğine vurgu yapan Güneş, “Batı var olduğu günden beri sürekli yaptığı bir şey var. Sadece vahşet, barbarlık üretiyor! Teknoloji adı altında ürettiği silahları coğrafyamızda denemekle halkımıza kan kusturuyor. Bunun çözümü ve çaresi; onlarla iyi geçinmenin yollarını aramak değildir. Onlarla ittifak etmek hiç değildir. Bunun yolu onlarla savaşı göz almaktır. Cihad bunun için üzerimize farz kılınmıştır. Hayatımız cihadımız ile ikame olacaktır. ‘Cihad yoksa hayat yoktur’, ‘Cihad yoksa izzet yoktur’ bizim izzetimiz ancak kâfirlerle savaşı göze alabilmektir. O zaman biz göreceğiz ki, Allah’ın eli üzerimizdedir, Allah’ın yardımı bizimle beraberdir. Biz biliyoruz ki, nice az topluluk, çok toplulukları Allah’ın yardımıyla galebe çalmışlardır.” ifadelerini kullandı.

“Amerika’nın en son zelil ve rezil olduğu olay 15 Temmuz darbe girişimidir”

Amerika’nın İslam coğrafyasında emellerine ulaşmadıkça kudurduğuna dikkat çeken Güneş, “Bugün yine biz direndikçe kâfirler kuduruyor. Amerika’nın geçmişten beri ülkemizde oynadıkları entrikaları unutmadık. Amerika coğrafyamıza elini uzattıkça giderek büyüyen bir direnişle karşılaşıyor. Amerika’nın en son zelil ve rezil olduğu olay 15 Temmuz olayıdır. Amerika bu ülkede 15 Temmuz’da haddini bulmuş ve boyunun ölçüsünü almıştır. Amerika 15 Temmuz’da aldığı darbeyle yaralı bir yılan gibi azgınlaşmıştır ülkeyi tekrar pençesine almanın çabası ve gayreti içerisine girmiştir. Maalesef Amerika içimizden bir takım gafilleri kendine taraftar bulabilmektedir. Biz Amerika ve küresel siyonizme karşı uyanık olmak zorundayız. Bunlar bu coğrafyada nerede ırkı, mezhebi ne olursa olsun, ezanların okunduğu bir yere elini uzatırlarsa o eli kırmak için bedenlerimizi siper etmek zorundayız.” dedi.

Bayramlaşma törenine katılanlara şeker ve gül suyu ikram edildi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

Bayramlaşma törenine; HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, HÜDA PAR İlçe Başkanları, Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Halil Göven, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Derneği Başkanı Osman Gerem ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.