Peygamber Sevdalıları Siirt Koordinatörlüğünden Kurban Bayram'ı mesajı

Peygamber Sevdalıları Siirt Koordinatörlüğünden Kurban Bayram'ı mesajı

​Peygamber Sevdalıları Siirt Koordinatörü Sabahattin Keleş, "Allah-u Teâlâ, kurbanı keserken bizim ile zatı arasındaki engelleri kaldırmamızı ve kendisine yaklaşmamızı istiyor." dedi.

Peygamber Sevdalıları Siirt Koordinatörü Sabahattin Keleş, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Adanacak kurbanların Allah'ın katında kabul edilmesi niyazında bulunan Keleş, Kurban Bayramı'nın İslam âlemi için birleştirici, ittihat ve sevincine vesile olması temennisinde bulundu.

Kurban Bayram'ını Hazreti İbrahim gibi idrak etmemiz gerekiyor

Hazreti İbrahim'in sevgili oğlu İsmail'i, Allah'a (Tebareke ve Teala) tam kurban edeceği sırada gösterdiği teslimiyetten örnek veren Keleş, verdiği mesajda şunlara dikkati çekti:

Kurban dendiği zaman aklımıza ilk gelen Hazreti İbrahim aleyhisselamdır. Allah, Hazreti İbrahim'e diyor ki, 'Bana en değerli varlığını kurban et.' Ve ondan Hazreti İsmail'i biricik evladını istiyor. Hazreti İbrahim, rabbinin emrine itaat ederek Hazreti İsmail'i kurban etmeye çalışıyor. Bu sırada Allah-u Teâlâ bir koç göndererek kurban edilmesi gereken Hazreti İsmail'i kabul ettiğini söylüyor. Bizler de bu idrak ile Kurban Bayram'ını idrak etmemiz gerekiyor.

"Kurban Allah'a yaklaşmak ve O'nun rızasını kazanmak için kesilir"

Allah-u Teâlâ'nın, bizlerden, kendisine ulaşacak yolda engel olan şeyleri kurban etmemizi istediğini belirten Keleş sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizleri Allah-u Teâlâ'dan uzaklaştıracak mal, mülk, kadın, çocuk ne varsa Allah-u Teâlâ aslında kurbanı keserken bizim ile zatı arasındaki o engeli kaldırmamızı ve kurbanı bu şekilde keserek kendisine yaklaşmamızı istiyor. İşte bu şekilde kurbanı idrak edip kurbanımızı kesmeyi rabbimiz bize nasip eylesin. Siirt Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak önümüzdeki Kurban Bayram'ını İslam âlemi için birleştirici, ittihadına, sevincine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler