Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Yahya Oğraş: Sorunlarımızın ortadan kalkması için ashabın yolunu izlemeliyiz

Sahabe ayı olan kasım ayında yapılan programları değerlendiren Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, birçok şehirde "Sahabe Ayı" programlarını dolu dolu geçirdiklerini belirterek günümüzde yaşanan sorunların çözümünün ashabın yolundan gidilmesi

Yaklaşık 10 yıldır Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayının sahabe ayı olarak ilan edilmesi vesilesiyle Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde sahabeyi anlatan programlar gerçekleştiriliyor.

Bu sene 25 il ve ilçelerinde yapılan "Sahabe Ayı" programlarıyla ilgili genel değerlendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yahya Oğraş, sahabelerden Ebu Ubeyde bin Cerrah ve hanım sahabelerden de Kerbela şahidi Zeynep bint-i Ali'yi konu edindiğini hatırlatarak gelecek yıl yine Aşer-i Mübeşşere'den olan sahabeleri tanıtılacağını söyledi.

Sahabe ayı programlarıyla ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oğraş, 2012 yılından bugüne "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla sahabe ayı etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in dizi dibinde yetişen, gerçek manada ona iman eden ve her şeylerinden vazgeçen örnek bir nesilden bahsediyoruz. Bu örnek nesil sadece o dönemde kalmadı, İslam'ın günümüze kadar gelmesinde, söz konusu naslarımızın taşımasında büyük emekleri olmuştur. Onlar, bu topraklara kadar gelmiş, bizi İslam'la müşerref etme adına her türlü çaba ve gayreti sarf etmişlerdir." dedi.


"Ashabın yolunu izleyip onların ışığında yol alabilmek Müslümanların yaklaşım biçimi olmalıdır"

Sahabenin İslam hizmeti yolunda gösterdiği fedakarlığa değinen Oğraş, "Kimisi yollarda kimisi cephede savaşarak şehid olmuştur. Bu nesil bize bıraktığı mirasla Peygamber Efendimizin ahlakını, yaşantı biçimi, insanlarla olan ilişkilerini iletmişlerdir. Hakikaten günümüzde bütün bu yaşanan sorunların kaldırılması için elbette böylesi rol ve model olarak ifade ettiğimiz ashabın yolunu izlemek ve her birisini bir yıldız olarak görüp onların ışığında yol alabilmek bütün Müslümanların yaklaşım biçimi olmalıdır. Hamdolsun vakıf olarak bunu yapmaya devam ediyoruz, her yılda inşallah ömrümüz yetinceye kadar devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Her yıl konu edindikleri sahabe hayatlarının önemine de temas eden Oğraş, şunları söyledi:

"Aşer-i Mübeşşere'den başlamak üzere özellikle ön planda tutulan bir sahabeyi konu olarak gerek salonlarda gerekse de açık alanlarda ifade edebileceğimiz mekanlarda programlarımızı düzenledik. İlk yıl Hazreti Ebubekir'i, sonra Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali ve akabinde diğer Aşer-i Mübeşşere sahabeleri her yıl gündem konusu yaparaktan onları rol ve model almak anlamında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu yılda erkek sahabelerden Ebu Ubeyde bin Cerrah ve hanım sahabelerden de Kerbela şahidi Hazreti Zeynep bint-i Ali'yi konu edindik."

"Önemli olan bu etkinliklerle bıraktığımız mesaj ve bu mesajın dönütüdür"

Oğraş, "Hazreti Zeynep bint-i Ali, kendisi Kerbela şahididir ve aynı zamanda Kerbela mesajını günümüze kadar intikal etmesini sağlayan en önemli bir kişiliktir ve dolayısıyla bu kişiliğin tanınmasında yani onun taşımış olduğu o misyonu, mesajı ve bizim de onu örnek alacak şekilde daha sonraki nesillere aktarma konusunda önemli bir şahsiyettir. Dolayısıyla bu tür şahsiyetleri tanımak ve bunları programlarda farklı zeminlerde Müslüman halkımıza ve ümmetle paylaşmak elbette ki çok önemli bir husustur." ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Türkiye'nin değişik illerinde 25 il civarında program yaptıklarının altını çizen Oğraş, "Buna bağlı birçok ilçemizde, ilçelere bağlı birçok taşrada programlarımız gayet güzel bir şekilde kasım ayı boyunca geçti. Kimi yerde bayan ve erkekler beraber kim yerde ise kadınlar ayrı erkeklere ayrı salonlarda etkinlikler düzenlendi. Allah'a hamdolsun gayet güzel ve sorunsuz geçti ama tabii ki önemli olan bu etkinliklerle bıraktığımız mesaj ve bu mesajın dönütüdür. Bir sonraki yıl en azından bu yıl gördüğümüz sahabelerden örnek alarak hayatımıza yansıtmak ve bundan sonraki yıllarda başka sahabelerin hayatlarını örnek alacak şekilde yaşamaya çalışmaktır." diye belirtti.

Asıl gayelerinin esas olan mesajla birlikte yansımaların ve yankılarının ne olduğu olduğuna vurgu yapan Oğraş, daha çok bunun üzerinde imkanlar ölçüsünde uğraşmaya ve faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

"Düzenlediğimiz etkinliklerde emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun"

Ashabın hayatlarının Müslümanlar açısından önemini aktaran Oğraş, "Ashap gerçekten de birer yıldızdır ve bu yıldızlardan hangi birisine biz imtisal edersek yani hayatını yapışıp gidersek Allah'ın izniyle yolumuzu kaybetmeyiz. Bu çerçevede özellikle genç nesillerimizin genç sahabeleri örnek almaları ve onlar gibi bir yaşamı hayatı felsefesi edinmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü gerçekten bu davanın bütün yükünü taşıyacak olan nasıl ki asrı saadette genç sahabeler idiyse bugün de yine gençlerdir." Şeklinde konuştu

İslami davada gençliğin önemine vurgu yapan Oğraş, söz konusu etkinliklerde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Oğraş, "Gençler eğer İslam'la müşerref olup Ashabın yolunda ve izinde giderse Allah'ın izniyle bir ıslahat hareketi gerçekleşmiş olur ve ümmet yeniden kendi aslı hayatına rücu etmiş olur. Bu vesileyle gerek vakıf yönetimi gerek koordinatörlerimizin gayretleri gerek koordinatörlüklerimize bağlı yetkili kardeşlerimizin ve özellikle sahadaki gönüllülerimizden Rabbim razı olsun, herkesin hayrını kabul etsin. Bundan dolayı da kendilerini müteşekkiriz, Allah-u Teala onların ecirlerini kat kat arttırsın inşallah." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler