Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa Koordinatörlüğünden Müftülüğe ziyaret

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa Koordinatörlüğünden Müftülüğe ziyaret

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Güneş ve beraberindeki heyet, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Şanlıurfa İl Müftülüğünü ziyaret ettiler.

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan ile görüşen Güneş, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan“Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Diyanet camiasını tebrik etti.

Görüşmede camilerin önemine dikkat çeken Güneş, "Günümüzde yapılan camilerin büyük bölümü halkın kıt imkânlarıyla; ihtiyaç duyulan proje, engelli kardeşlerimizin ve Müslüman bacılarımızın durumları, ihtiyaçları- göz ardı edilerek yapılmaktadır. Bu sorunlara yönelik bazı adımlar atılmışsa da hâlâ birçok camimizde engelli vatandaşlarımızın ve Müslüman bacılarımızın ibadet için yer bulamaması bizi derinden üzmektedir. Diğer birçok kamu kurumu harcamaları için gerekli bütçe ayrılırken camiler için bu yapılmamakta, camilerin bazı giderleri (ısıtma, bakım-onarım) için cami cemaatinden para toplanmaktadır. Camilerimiz; içerisinde kütüphane, çay ocağı, çocuk parkı, bazı spor aktivitelerin yapılabileceği, sosyal etkinliklerin bulunduğu, engellilerin ve kadınların kolayca ibadet edebileceği, etrafı dört duvarla kaplı bir mekân yerine dört tarafı açık, insanların gelip dinlenebileceği, bahçesi çeşit çeşit ağaçlarla bezenmiş bir mekân olarak projelendirilmelidir. Başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesimi, daraldığında rahat bir nefes alabileceği mekânlara dönüştürülmelidir.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Taştan, ziyaretlerinden dolayı Güneş'e teşekkürlerini sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.