Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Dünya Kudüs Günü açıklaması

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Dünya Kudüs Günü açıklaması

​Ramazan ayının son cuma gününün Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı bir mesaj yayımladı.

Her yıl farklı etkinliklerle kutlanan Dünya Kudüs Gününün ehemmiyetine ilişkin bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, 29 Nisan Cuma gününe tekabül eden Dünya Kudüs Gününde yapılacak etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yayımlanan mesajı Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül okudu.

Mesaja salat ve selam ile başlayan Akgönül, İsra suresinin birinci ayeti kerimesiyle mukaddes bir mekân olduğu belirtilen Kudüs'ün sadece o coğrafyada yaşayan Müslümanlar için değil, tüm ümmet için ortak ve kutsal bir mekân olduğu gibi ümmetin tamamı için kutsal bir dava olduğunu söyledi.

"Müslümanlar, Kudüs’ü özgürleştirmek ve siyonistlerden temizlemekle mükelleftir"

Kudüs'ü Mü’minler açısından özgürlüğü izzet, esareti ise zillet olan bir mekân olarak tanımlayan Akgönül, "Kendisine sahip çıkanı yücelten, izzetli kılan, bigâne kalanı ise alçaltan bir davadır Kudüs. Çünkü Kudüs, ümmetin hürriyet davasıdır. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran, Yüce Allah’ın buyruğuyla etrafı mukaddes kılınan Kudüs, hiç kuşkusuz İslam’ın en önemli ve en yüce şehirlerinden biridir. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar, Kudüs’ü özgürleştirmek ve siyonistlerden temizlemekle mükelleftir." ifadelerini kullandı.

Gönüller mahzun, yüreklerde sızı olsa da Selahaddin’in aşkı ve azmiyle Filistinli Müslümanların, Kudüs ve Mescid–i Aksa’nın esaretinin son bulması için her türlü fedakârlığı sergileyip bedel ödemekte olduğunu söyleyen Akgönül, "Biz iman erlerine düşen de maddi-manevi bu davaya desteğimizi sunmaktır. İşte bu desteklerden biri de Kudüs davasını daima gündemde tutup sahip çıkmaktır. Bunun için Müslümanlar, Ramazan ayının son cumasını Kudüs Günü olarak kutlamakta, Kudüs’ün özgürlük feryadını tüm dünyaya duyurmaktadırlar." şeklinde konuştu.

"Dünya Kudüs Günü etkinliklerine tüm halkımızdan destek ve katılım bekliyoruz"

Peygamber Sevdalıları olarak 29 Nisan Cuma günü, İslam ümmetiyle birlikte Kudüs Günü’nü kutlayacaklarının bilgisini paylaşan Akgönül, şunları söyledi:

Birçok şehirde Peygamber sevdalısı kardeşlerimiz, Müslüman halkımız ile birlikte meydanlara inecek, Kudüs’ün yalnız olmadığını, Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı haykıracak inşallah. Kudüs’ün özgürlüğü ve Mescid–i Aksa’nın hüznünün sona ermesi için aklımız hep Kudüs’te olacak, kalbimiz Kudüs diye atacak, sesimiz Kudüs diye haykıracaktır. Kudüs özgür olana ve siyonistlerin vahşeti son bulana dek bizler her daim Kudüs’ü haykıracak ve gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Kudüs davasının ümmetin davası olduğunu hatırlatan Akgönül, "Kudüs, ümmetin özgürlük davasıdır ve bu davaya sahip çıkan izzet bulur. Bu davaya sahip çıkmak ve Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele etmek hepimizin görevidir. Bu mücadelede yer almak bizim için bir şereftir ve inşallah Kudüs’ün esaretten kurtulup özgürlüğüne kavuşması yakındır. Bu vesileyle tertip edeceğimiz Dünya Kudüs Günü etkinliklerine, tüm halkımızdan destek ve katılım bekliyoruz." dedi. (İLKHA)
https://youtu.be/WXjUESERwnk

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler