Peygamber Sevdalıları Vakfından 'salavat seferberliği' mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından 'salavat seferberliği' mesajı

Vakıf, "Peygamber sevdalısı anne-baba, dede-nine, bacı ve kardeş tüm halkımızı hayırda yarışa girerek nisan ayını salavat zikriyle süslendirmeye davet ediyoruz" mesajına yer verdi.

"Her Güne Binler Salâvat" sloganıyla Salavat Seferberliği başlattıklarını anımsatan Peygamber Sevdalıları Vakfı; evlerin, sokakların, cadde ve şehirlerin Peygamberin mübarek ismiyle yankılanması için halkı salavat çekmeye davet etti.

Mesajda, "Yeryüzünü türlü türlü nimetlerle donatıp bizlere sayısız güzellikler bağışlayan şanı yüce Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Salat ve selam; gelişiyle bizleri iman nimeti ile buluşturan, gözlerimizin nuru, kalplerimizin süruru, kâinat güneşi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'e, O’nun âline, ashabına ve kıyamete kadar yolunu takip edenlerin üzerine olsun." ifadelerine yer verildi.

"Hazreti Peygambere yakın olmak O’nu çokça anmaktan geçer"

Allah'ı sevmenin Sevgili Peygamber Efendimizi sevmekten geçtiğine vurgu yapılan mesajda, "Şüphesiz ki Allah ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey müminler, siz de O’na salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin!' Müslüman olarak Allah’a ve Resulüne yakın olmak, Allah ve Resulünün razı olduğu ve sevdiği bir kul olmak; bizler için yer ve gök arası mal mülke sahip olmaktan daha çok kıymetlidir. Allah ve Resulünün kimi sevdiğini, kimlerin de Allah ve Resulüne daha yakın olduğunu birçok ayet ve hadiste belirtilmiştir. 'De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah'ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah affeder ve merhamet eder.' Allah’ı sevmek, Hazreti Peygambere uymaktan geçtiği gibi Hazreti Peygambere yakın olmak da O’nu çokça anmaktan geçer. 'Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır.' hadis-i şerifi müminlere bir müjde niteliğindedir." denildi.

"Peygamberi sevmek ancak O’nun örnek yaşantısını kendimize rehber edinerek ispatlanabilir"

Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi: "Yüce Rabbimizin, 'Habibim' dediği ve âlemlere rahmet olarak gönderdiği Hazreti Peygamberi gerçek manada sevmek ancak O’nun örnek yaşantısını kendimize rehber edinerek ispatlanabilir. Hazreti Peygamberi anmak, anlamak ve sünnetini yaşamak; ancak dillerimizden düşürmediğimiz salavatlar ve hayatını kendi hayatımıza uyarlamakla olur. Müminlerin kalplerinde ve dillerinde Peygamber sevdasının, hiç sönmeyen bir iman nuruyla her gün pekiştirilmesi gerekir. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bizler, biiznillah bu yüce gayeyi amaç edinmiş ve bunun için çeşitli etkinliklerle halkımıza bunu hatırlatmayı vazife edinmişiz."

"Nisan ayında salavat-ı şeriflere ağırlık verelim"

Tüm halkı başlattıkları salavat seferberliğine davet eden Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Bu kutlu yolda her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Her Güne Binler Salâvat' diyerek Salavat Seferberliğini başlatmış bulunmaktayız. Nisan ayında salavat-ı şeriflere ağırlık vermekle beraber salavat seferberliğimiz; dilimiz döndüğü kadar, kalbimiz atana kadar hayatımız boyunca devam edecektir. Evlerimiz, sokaklarımız, cadde ve şehirlerimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in mübarek ismiyle yankılanacak, salavatların bereketiyle hanelerimize saadet, huzur ve mutlulukla dolacak inşallah. Peygamber sevdalısı anne-baba, dede-nine, bacı ve kardeş tüm halkımızı hayırda yarışa girerek 2020 Nisan ayını salâvat zikriyle süslendirmeye davet ediyoruz. Başta yeryüzündeki cennetimiz olan ailemiz olmak üzere yakın dost ve akrabalarımızı ve Peygamber sevdasını her zaman gönüllerinde taşıyan ninelerimizin ellerinde tesbih, dillerinde zikirle bu kutlu seferberliğe iştirak etmelerini dileriz. Salavatlarınızı www.peygambersevdalilari.com sitemize de online olarak kaydedebilirsiniz." diye belirtti.

İLKHA


Peygamber Sevdalıları Vakfından 'salavat seferberliği' mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından 'salavat seferberliği' mesajı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.